Inedit, o nouă varietate de carne de vită pe piața românească

1
carne
- Reclamă -

Consumatorii români de carne de vită vor putea cumpăra, începând din luna octombrie, un nou sortiment, din rasa sură de stepă, o carne al cărei gust, dar şi preţ vor reflecta condiţiile bio în care animalele sunt crescute, într-o fermă dintr-un sat din inima Transilvaniei.

 

În satul braşovean Cobor – care, astăzi, are o populaţie îmbătrânită, de aproximativ 200 de persoane, şi puţine atracţii turistice, aflate în paragină, ca de exemplu Biserica fortificată reformată – Fundaţia Conservation Carpathia a dezvoltat o afacere verde, bazată pe un concept de agricultură sustenabilă şi organică.

Pe cele peste 500 hectare de păşuni ale fundaţiei cresc exemplare de bovine, caprine şi dar sunt îngrijiţi, în regim de pensiune, şi cai.

Câteva clădiri vechi au fost restaurate din fondurile fundaţiei şi transformate în case de oaspeţi şi un restaurant tradiţional, unde turiştii care vor să admire speciile de păsări din zonă, surele de stepă – care, încă, sunt rare în România – să îşi viziteze caii pe care îi lasă în pensiune sau pur şi simplu să facă drumeţii în natură şi să savureze preparate tradiţionale, pregătite de bucătarii locali, pot şi înnopta, departe de aglomeraţia oraşului.

Cel mai important element al fermei sunt exemplarele de sure de stepă, a căror carne va ajunge şi pe piaţa românească începând din luna octombrie.

- Reclamă -

Seceta din 2022 e doar începutul: ”vor veni vremuri grele”

„Avem peste 100 de exemplare de sură de stepă, care sunt crescute în mod tradiţional şi fără nicio restricţie în păşunat în cadrul fermei. Vorbim de o rasă de vacă care a dispărut din România şi din Transilvania după colectivizarea forţată, în urmă cu 70-80 de ani, iar în cadrul unei iniţiative de repopulare şi reintroducere a acestei rase, colegii mei au adus primele exemplare în urmă cu patru-cinci ani, iar acum am ajuns la acest număr impresionant de capete. Ele sunt crescute în păşunat liber, nu sunt ţinute în grajd, astfel că am putea vorbi de o creştere semi-sălbatică”, a precizat managerul de proiect Istvan Szabo, cu prilejul Zilelor Deschise, eveniment ce s-a desfăşurat în weekend la Ferma de Biodiversitate Cobor.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Consumatorii români de carne de vită vor putea cumpăra, începând din luna octombrie, un nou sortiment, din rasa sură de stepă, o carne al cărei gust, dar şi preţ vor reflecta condiţiile bio în care animalele sunt crescute, într-o fermă dintr-un sat din inima Transilvaniei.… Cititi mai multe aici: Inedit, o nouă varietate de carne de vită pe piața românească […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.