Investiție: Southern Harvest cumpără încă 2700 ha agricole

0
- Reclamă -

Southern Harvest, o filială a Anholt Investments Limited, a cumpărat circa 2.700 de hectare de teren agricol din România prin două tranzacții separate.

Împreună, cele două achizitii au majorat suprafața deținută de Southern Harvest în Română cu peste de 45% și permite companiei să își dezvolte activitatea sa în regiune.

O parte semnificativă a terenurilor recent achiziționate sunt cultivate organic, iar Southern Harvest intenționează să continue să cultive terenurile în același sistem și să-și extindă strategia.

„Suntem foarte încântați să ne putem majora prezența în România într-un mod semnificativ. Acesta este o dovadă a încrederii noastre în capacitatea echipei locale de management de a continua să identifice, să achiziționeze, să integreze și să îmbunătățească noi suprafețe. (…) Intrarea noastră, pe scară largă, în agricultura ecologică, este parte a efortului nostru continuu de a identifica cea mai bună utilizare a fermele noastre”, a spus Rudolph Krediet, Anholt Partner.

Anholt and Southern Harvest Announce New Acquisitions in Romania (PRNewsFoto/Anholt Services (USA), Inc.)

Conform unor informații din presă, la jumătatea anului trecut, Anholt Invest­ment, prin subsidiara Southern Harvest, a preluat compania Multiagra din Vlăsineşti, fondată de Gheorghe Portariuc, tatăl primarului din Botoşani.

- Reclamă -

De asemena, alte informații arată că, în aprilie 2014, după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a cumpărat, tot în Botoșani, alte terenuri agricole, tot din Botoșani.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.