Fără contracandidat, Laurenţiu Baciu rămâne în continuare la şefia LAPAR

0

Laurenţiu Baciu a mai primit un mandat de preşedinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, organizaţie la conducerea căreia se află din anul 2012.

Fermierul din Bacău nu a avut niciun contracandidat la şefia LAPAR, fiind votat de toţi cei 140 de fermieri care au fost prezenţi, vineri, la Adunarea Generală care a avut loc la Bucureşti.

Din echipa de conducere a organizaţiei mai fac parte cinci vicepreședinți: Gheorghe Albu (Constanța), fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, alături de patru fermieri cunoscuţi: Daniel Ciobanu (Bacău), Constantin Bazon (Vrancea), Nicolae Sitaru (Ialomița) și Ilie Popescu (Olt).

Printre problemele aduse de fermieri în discuţie la AGA de la Bucureşti s-a numărat achiziţia terenurilor de către străini, precum şi relaţia cu APIA. De asemenea, înfiinţarea Camerelor Agricole a încins spiritele şi de această data între Cornel Stroescu, reprezentantul filialei LAPAR in Mehedinţi, şi Laurenţiu Baciu. Mai trebuie menţionat şi faptul că Stroescu a cerut un audit pentru a se vedea cum au fost cheltuţi banii LAPAR în ultimii ani. Drept replica, Baciu a lăsat să se înţeleagă că fermierul din Mehedinţi ar putea să fie cât de curând exclus din LAPAR.

Cine este Laurenţiu Baciu

Laurentiu Baciu are 57 de ani şi a absolvit Facultatea de Agronomie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.

Din anul 1992 activează în mediul privat, odată cu înfiinţarea societăţii  Romagria, al cărei administrator este. Pe lângă agricultură, Baciu mai are  afaceri şi în domeniul hotelier.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here