Fără contracandidat, Laurenţiu Baciu rămâne în continuare la şefia LAPAR

0
- Reclamă -

Laurenţiu Baciu a mai primit un mandat de preşedinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, organizaţie la conducerea căreia se află din anul 2012.

Fermierul din Bacău nu a avut niciun contracandidat la şefia LAPAR, fiind votat de toţi cei 140 de fermieri care au fost prezenţi, vineri, la Adunarea Generală care a avut loc la Bucureşti.

Din echipa de conducere a organizaţiei mai fac parte cinci vicepreședinți: Gheorghe Albu (Constanța), fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, alături de patru fermieri cunoscuţi: Daniel Ciobanu (Bacău), Constantin Bazon (Vrancea), Nicolae Sitaru (Ialomița) și Ilie Popescu (Olt).

Printre problemele aduse de fermieri în discuţie la AGA de la Bucureşti s-a numărat achiziţia terenurilor de către străini, precum şi relaţia cu APIA. De asemenea, înfiinţarea Camerelor Agricole a încins spiritele şi de această data între Cornel Stroescu, reprezentantul filialei LAPAR in Mehedinţi, şi Laurenţiu Baciu. Mai trebuie menţionat şi faptul că Stroescu a cerut un audit pentru a se vedea cum au fost cheltuţi banii LAPAR în ultimii ani. Drept replica, Baciu a lăsat să se înţeleagă că fermierul din Mehedinţi ar putea să fie cât de curând exclus din LAPAR.

Cine este Laurenţiu Baciu

Laurentiu Baciu are 57 de ani şi a absolvit Facultatea de Agronomie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.

- Reclamă -

Din anul 1992 activează în mediul privat, odată cu înfiinţarea societăţii  Romagria, al cărei administrator este. Pe lângă agricultură, Baciu mai are  afaceri şi în domeniul hotelier.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.