Ioan Simion – 11,5 milioane de lei investiți în agricultură. O industrie din care aproape că se poate trăi

1
- Reclamă -

În al patrulea an de agricultură desfășurată pe 250 de hectare comasate 100% din județul Olt, omul de afaceri Ioan Simion spune că din agricultură aproape că se poate trăi. Industriașul român care vinde echipament petrolier în România, Rusia, Kazahstan și alte țări, face bilanțul afacerilor sale din domeniu agricol.

„În septembrie 2013 am înființat societatea Agroserv Confind odată cu achiziționarea terenului comasat 100% din zona Balș. Am avut dorința de a investi în agricultură pentru că, pe lângă petrol și alte câteva domenii de activitate de interes autohton, consider că aceasta reprezintă o zonă de identitate națională. Pe de altă parte, eram curios dacă din agricultură, în cazul respectării tuturor regulilor, se poate trăi. Am aflat că aproape se poate!”, a declarat Ioan Simion.

Investiția inițială în cele 250 de ha de teren comasat 100%, a fost de aproximativ 5 milioane de lei. Au urmat alte 6,5 milioane de lei, investite în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire și alte utilaje agricole. Intenția este ca în jurul Agroserv Confind să se constituie un întreg lanț de producție.

„Am investit în silozuri, care au o capacitate de stocare de 8000 de tone, pentru că nu am vrut să vindem întreaga producție direct după recoltare. Producția păstrată am introdus-o pe piață treptat, în funcție de evoluția prețurilor la bursă. Capacitatea de stocare și cea de prelucrare de care dispunem este mult superioară suprafeței pe care o exploatăm în prezent” spune Ioan Simion.

În 2017, cea mai mare suprafață de teren cultivată de Agroserv Confind este ocupă de grâu și floarea soarelui.

În prezent, exploatarea agricolă nu dispune de un sistem de irigații funcțional, însă pe una dintre laturile terenului există un canal de irigații cu o lungime de 800 de metri. „Cu siguranță vom face investiții și în această direcție”, declară Ioan Simion.

- Reclamă -

Citește și: Fermier Giurgiu: „La grâu și orz nu se câștigă în acest an”

Pentru acest an, Agroserv Confind estimează producții la grâu de 4500 de kg la hectar, iar la floarea soarelui de 3000 kg la hectar.

Omul de afaceri câmpinean Ioan Simion a intrat în lumea antreprenoriatului în anul 1991, deschizând un service auto și trecând apoi la construcția de șuruburi și alte elemente adiacente. Mai târziu a început producția de echipament pentru industria petrolieră în cadrul Confind Câmpina, iar începând cu 2013 a extins zona activităților sale de business în domeniile agriculturii și sănătății. Confind este în prezent proprietarul celui mai mare spital privat din Județul Prahova, SANCONFIND.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.