Iohannis a promulgat legea care vine în ajutorul crescătorilor de păsări

2
- Reclamă -

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

El arăta că legea prevede: „(1) Schema de ajutor de stat (…) se notifică la Comisia Europeană de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; (2) În situaţia în care decizia CE de acordare a ajutorului de stat conţine prevederi noi sau diferite faţă de schema notificată, prevederile schemei de ajutor de stat se completează şi/ sau se modifică în mod corespunzător”. Iohannis sublinia că, în domeniul ajutorului de stat şi al concurenţei, Comisia Europeană este singura instituţie care decide asupra compatibilităţii măsurii cu normele UE incidente. Şeful statului susţinea că, în consecinţă, din ansamblul normelor europene şi interne rezultă că măsurile ce constituie ajutor de stat pot fi adoptate şi acordate numai sub condiţia autorizării de către Comisia Europeană.

Citește și Până când mai pot apicultorii să depună cererile pentru obţinerea fondurilor din PNA

Tot marţi, preşedintele Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea OUG 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice şi Legea privind aprobarea OUG 28/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 22/2007 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de Prognoză.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.