Iohannis la Indagra: profesioniştii din agricultură înţeleg contextul actual mai bine decât mulţi politicieni

0

Deschiderea oficială a târgului Indagra 2019  a avut loc în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că Târgul Indagra este cel mai important eveniment expoziţional destinat agriculturii din Sud-Estul Europei şi i-a felicitat pe organizatori şi pe expozanţi.

„Eu cred că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, din care a atras până acum doar puţin peste jumătate. Recoltele bune din ultimii ani şi plăţile directe susţin agricultura, dar încă nu contribuie suficient la reducerea sărăciei şi a depopulării zonelor rurale. Trebuie să schimbăm România în bine pornind de la nevoile oamenilor şi de la dorinţa lor de a avea o viaţă mai bună. Autorităţile statului trebuie să fie conştiente de responsabilităţile care le revin şi cât mai capabile să le şi îndeplinească. Nu au fost deloc aşa, din păcate, în combaterea epidemiei de pestă porcină, cu măsuri adoptate, aş zice, în bătaie de joc faţă de munca oamenilor şi faţă de aşteptările consumatorilor. (…) A

ştept ca noua echipă de la Ministerul Agriculturii să aibă nu doar uşile, ci şi minţile şi inimile deschise pentru problemele oamenilor. România poate avea o agricultură avansată, profesionalizată, care să depăşească barierele ocupaţiei tradiţionale, mai ales în industria alimentară şi în sectorul de procesare. Noua Politică Agricolă Comună se dezbate acum la nivel european, iar România trebuie să aibă obiective ambiţioase şi să-şi promoveze priorităţile în raport cu interesele statelor membre. Eu îmi doresc ca fermierii români să primească plăţi directe echitabile, producătorii de alimente să beneficieze de măsuri de sprijin şi de acces pe piaţă, iar oamenii care trăiesc la sate să simtă o creştere reală a calităţii vieţii în mediul rural.

Fermierii de succes lucrează în echipă, au obiective comune ambiţioase, fapt care confirmă că profesioniştii din agricultură înţeleg contextul actual mai bine decât mulţi politicieni”.

Citește și: 540 de companii participă la Indagra

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here