Iordania, interesată de importul de ovine și bovine din România

1
- Reclamă -

Iordania este interesată de importul de ovine și bovine vii din România și are un proiect prin care intenționează să deschidă, pe teritoriul său, un centru de carantină pentru aceste activități, cu investiții care se ridică la 30 de milioane de euro.

Pe această temă s-au purtat discuții la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de ministrul Achim Irimescu și reprezentanții principalelor forme asociative pentru creșterea ovinelor, cu Waleed Saeed, reprezentantul companiei saudite de import Khayrat Belady Company, însoțit de Said Al-Masri, fost ministru al Agriculturii din Iordania.

Centrul de carantină ce va fi realizat prin investiția respectivă va avea o capacitate, inițială, de 225.000 capete de ovine și 30.000 de capete de bovine. Acest centru va deservi 15 state din atât nordul Africii, cât și din Orientul Mijlociu.

Interesul pentru importul de ovine din România se datorează competitivității ridicate la nivel internațional al oilor românești, unul dintre punctele forte fiind neutilizarea excesivă a antibioticelor, conform aprecierilor reprezentanților companiei saudite. De asemenea, ei consideră ca fiind esențială participarea autorităților sanitar-veterinare în întregul proces de creștere și monitorizare.

Fostul ministru iordanian, Said Al-Masri a propus și o colaborare comerciale pentru importurile de furaje, după ce a precizat că, în țările arabe, procentul de complex alfalfa (lucernă) din hrana animalelor este de 50%.

Autoritățile și fermierii români se supun cu strictețe regulamentelor europene în vigoare, conform ministrului Agriclturii Achim Irimescu, care au au creat cadrul legislativ potrivit pentru a participa cu succes la proiecte internaționale precum cel prezentat.

- Reclamă -

De asemenea, el a mai adăugat că, astfel, fermierii români au oportunitatea de a pătrunde pe noi piețe internaționale și de a păstra, totodată, relațiile comerciale deja existente. În ceea ce privește dezvoltarea relațiilor privind exportul de furaje, ministrul Irimescu a subliniat că dacă va exista un interes din partea iordaniană, cu siguranță că producătorii români vor deveni un bun partener.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.