Dacia Duster, bună la oraş sau la ţară

3
- Reclamă -

Parcurgând pagina de Facebook, am găsit un comentariu postat de un „prieten” într-un grup despre agricultură. Respectivul postase o fotografie luată pe câmp cu un tractor John Deere şi un SUV care nu are acum niciun rol, doar că era folosit drept extensie a barbăţiei respectivului personaj. Până acum avem Facebook, poza, maşinile şi personajul. Nimic deosebit. Doar că omul spune: cum să te dai jos dintr-un John Deere şi să te urci într-o Dacia Duster? De aici s-a cam rupt filmul. N-am spus nimic atunci, însă în mai târziu mi-a revenit în minte mica poveste. Am spus, de ce nu? De ce nu e Dacia Duster demnă de un astfel de sofer, de ce nu ar putea Dacia Duster să ducă un şofer de tractor acolo unde el trebuie să încalece pe plug.

Dacia Duster1

La aceste întrebări puteam să răspund doar dacă mai luam un exemplar de Dacia Duster la test. Zis şi făcut. A doua zi am sunat la Dacia şi m-am programat la test pentru AgroTeca un SUV Dacia Duster nou, unul produs în 2015, cu tot ce are Dacia mai bun pentru SUV-urile sale. Am plecat din Bucureşti cu gândul să încerc Dacia Duster atât pe şosea, cât şi pe te miri unde. Tractor nu am avut pentru poză, dar de pe drum am tot ieşit. Controlat!

far dacia duster

Din maşină, şoseaua este mult mai accesibilă graţie profilului de SUV pe care Dacia Duster reuşeşte să-l puncteze. Maşina se mişcă bine, deşi prima treaptă este cam scurtă, compensează mai ales cu treptele a treia şi a patra, iar dacă vrei, poţi să ajungi uşor la 90 de km/h. Totuşi, este vorba de un SUV compact care nu este gândit şi produs pentru curse pe şosea. Nici nu-i place. Asta este clar. Versiunea actuală este insonorizată mai bine decât prima, prin urmare când exagerezi cu turaţia, dieselul îşi face simţită prezenţa în habitaclu. Asta e un semn că exagerezi, nu ca maşina nu poate mai mult. Poate, am încercat.

dacia duster

- Reclamă -

Iar pentru cei mai mofturoşi, care vor cât mai mult it&c la volan, trebuie spus că Dacia Duster poate fi prevăzută cu un LED cu hartă şi pe versiunea Orange chiar şi cu o cartelă cu internet. Astfel, toţi pasagerii se pot conecta cu telefonale la WiFi-ul maşinii. Mai multe aici.

Dacia Duster pe drumul vinului în Dealul Mare

Ducia Duster, urcă borduri fără remuşcari

Şi mai e un lucru demn de semnalat. Dacia Duster ştie să te primească în „fotoliul” de şofer. Scaunele sunt generoase, ample, iar suspensia face un compromis bun între tare şi moale. Poate ca volanul este cam greu de învârtit pentru o domană, dar se poate obişnui. Cert e că Ducia Duster ştie să urce bordurile. Practic, dintr-un Dacia Duster nu prea mai ştii ce înseamnă borduri înalte. Dacă e ploaie afară sau îngheţat, atunci învârţi de butonul de sub consola centrală pe Auto sau chiar Lock (adica îi blochezi diferenţialul) şi urci pe orice. Uiţi de borduri, dar încerci să fereşti spaţiile verzi sau pamântul neacoperit de asfalt pentru că asta face rău oraşului.

dacia duster in vie

Exteriorul este frumos, robust, urât sau neutru după cât de „estetică” este aşteptarea fiecăruia dintre noi. Cred că dacă Leonardo da Vinci ar fi trăit azi, atunci el ar fi fost designer auto. Ce vreau să spun este că maşina este rezultatul unui compromis între desigenri, ingineri şi manageri. Dar cuvântul „designeri” vrea să spună că aici este implicat gustul fiecăruia.

dacia duster spate

Cert este însă că un Duster poate să fie ideal pentru o mamă care-şi ia copii de la şcoală, dar şi pentru un agricultor care merge mai toată ziua pe drumuri desfundate şi trebuie neapărat sa meargă şi pe câmp. Faptul că trenul de rulare oferă posibilitatea blocării diferenţialului, adică orice roată se învârte oricât de mare ar fi sarcina pe ea, face din Dacia Duster on SUV veritabil şi, de ce nu, cea mai ieftină maşină din clasa ei.

interior dacia duster schimbator

La asta ajută şi gama de propulsoare care nu depăşesc 1,6 litri, fapt ce cantăreşte bine când vine vorba despre impozite şi asigurări. Cât despre „prietenul” de pe Facebook, cel cu poza şi cu tractorul John Deere, sper ca tractorul să şi-l fi ales după calităţile şi capabilităţile maşinii, nu după renumele mărcii.

interior Dacia Duster

Pentru mai multe informaţii şi date tehnice despre Dacia Duster puteţi vizita site-ul oficial al companiei.

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.