Irigaţii: 19 obiective finalizate, 31 în execuţie şi 47 în diferite faze de proiectare

1
România irigă doar 100.000 ha
irigatii
- Reclamă -

Infrastructura principală de irigaţii cuprinde la această dată 19 obiective finalizate, 31 de obiective în execuţie şi 47 de obiective în diferite faze de proiectare, potrivit unei prezentări realizatede ministrul Agriculturii, Petrea Daea.

 

„Legea 136 din 2022 (pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, n.r.) prevede foarte clar realizarea sistemului de irigaţii până în 2027 cu o sumă prevăzută de 1,5 miliarde (de euro n.r.) pentru a realiza funcţionalitatea sistemului pe o suprafaţă de 2,6 milioane de hectare. Urmare a acestei legi, în Ministerul Agriculturii, în aceste zile, am lucrat zi şi noapte pentru a pune la punct actul normativ pentru aprobarea programului efectiv. Aceasta este prevederea legii, dar hotărârea de guvern stabileşte exact care sunt obiectivele, stabileşte exact care sunt termenele, stabileşte exact care sunt locaţiile obiectivelor respective. De ce am făcut acest lucru şi de ce facem acest lucru şi vi-l prezentăm dumneavoastră? Ca să nu se mai discute niciodată că în Ministerul Agriculturii nu există un concept de abordare. Există şi el trebuie materializat. Materializat prin executarea lucrărilor specifice acestui domeniu în fiecare moment şi în fiecare an şi în fiecare perioadă indiferent cine este la comanda Ministerului Agriculturii. Noi am socotit necesar şi cel ce vă vorbeşte acum a socotit necesar să pună în pagina juridică paşii pe care trebuie să-i facem pentru realizarea obiectivelor atât de necesare în agricultura ţării ştiind că este obiectivul numărul 1 al României”, a spus Petre Daea într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că Legea 136 din 2022 stabileşte foarte clar ce trebuie făcut în perspectiva anului 2027 în sistemul de irigaţii.

Potrivit ministrului Agriculturii, Hotărârea de guvern pentru aprobarea Programului Naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România stabileşte că până în 2027 trebuie realizate 155 de amenajări, Canalul Siret Bărăgan etapa I, până la km 23+372, şi este pentru prima dată când se introduce în program reabilitarea sistemului de desecare.

Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes

- Reclamă -

„Care este stadiul la această dată? 19 obiective sunt finalizate, 31 de obiective sunt în execuţie şi sunt 47 de obiective în diferite faze de proiectare. Noi ştim exact acum şi o să vă prezentăm în ce stadiu se află fiecare obiectiv în aşa fel încât pe de o parte fermierii să cunoască ce structură de culturi pun în perimetrele irigabile întrucât suntem obligaţi prin natura lucrurilor să executăm lucrări de investiţii şi în acelaşi timp să şi irigăm”, a explicat Petre Daea.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Infrastructura principală de irigaţii cuprinde la această dată 19 obiective finalizate, 31 de obiective în execuţie şi 47 de obiective în diferite faze de proiectare, potrivit unei prezentări realizatede ministrul Agriculturii, Petrea Daea.   „Legea 136 din 2022 (pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare,… Cititi mai multe aici: Irigaţii: 19 obiective finalizate, 31 în execuţie şi 47 în diferite faze de proiectare […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.