Irimescu, pesimist cu privire la posibilitatea cercetării agricole de a atrage absolvenții USAMV

0
- Reclamă -

USAMV București a inaugurat ieri noua clădire a Facultății de Biotehnologii, o investiție de circa 30 milioane de lei, asigurată din fonduri de la stat, dar și din resurse proprii. La eveniment au participat ministrul Agricultorii, Achim Irimescu, dar și ambasadorii mai multor țări (SUA, Franța, Spania și Germania).

Facultatea de Biotehnologii a fost înființată în urmă cu 20 de ani, iar până în prezent a avut circa 9.900 de absolvenți. În fiecare an, aici își dau licența 450 de studenți, iar circa 100 participă la programe de masterat. Dincolo de importanța momentului, Achim Irimescu a ținut să aducă din nou în discuție problemele cercetării românești și mai ales faptul că tinerii absolvenți nu sunt atrași să lucreze în domeniu.

Problema este ce vor face acești studenți după ce absolvesc această facultate pentru că nu știu unde vor găsi să lucreze la același nivel. Sigur, există companiile străine care sunt prezente pe piața din România dar nu știu în ce măsură și cât dezvoltă ei cercetarea în domeniu sau vin cu produsele lor gata disponibile. De aici, repet, este responsabilitatea foarte mare a cercetării din țara noastră care ar trebuie să asigure locuri de muncă pentru acești absolvenți. În opinia mea, aceasta este cea mai mare provocare pe care o are cercetarea din România dar din păcate știți că sunt producători agricoli care au dotări mai bune decât unele stațiuni de cercetare și atunci e greu să mai vorbim de tenologii de vârf în acest context”, a declarat  Irimescu.

USAMV are parteneriate cu firme importante din industria alimentară

Conducerea USAMV București susține însă că aproximativ 55% dintre studenții Facultății de Biotehnologii își găsesc de muncă, iar mulți dintre ei ajung salariați la companii importante din domeniul biotehnologiilor. USAMV are parteneriate cu firme importante din industria alimentară, dar și din agricultură, iar studenții efectuează stagii de pregătire la aceste companii.

Studenții sunt pregătiți în domenii precum industria farmaceutică, industria prelucrării produselor de origine vegetală şi animală, protecţia mediului și asigurarea calității produselor agroalimentare.

Ministrul Irimescu s-a întâlnit cu ambasadorul Iranului la București

- Reclamă -

”Aș vrea să îi răspund domnului ministru Achim Irimescu, și să spun cu bucurie că peste 55% dintre absolvenții Facultății de Biotehnologii își găsesc locuri de muncă în industria alimentară, în laboratoare de control, ceea ce confirmă că avem o resursă umană înalt pregătită. Facultatea de Biotehnologii este prima și singura facultate de biotehnologii din România. Și aș preciza faptul că în total în România există 557 de facultăți în cadrul celor 90 de universități acreditate , a subliniat Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.