Ministrul Irimescu s-a întâlnit cu ambasadorul Iranului la București

0
- Reclamă -

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, s-a întâlnit luni la București cu ambasadorul iranian de la București,  Hamid Moayyer, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Întâlnirea a venit în continuarea colaborării româno-iraniene, după ce la sfârșitul lunii septembrie Achim Irimescu a efectuat o vizită la Teheran, alături de președintele ANVSA, Radu Roatiș și reprezentanți ai cultivatorilor de cereale, de semințe și ai crescătorilor de ovine din țară.

Carnea de oaie românească în schimbul peștelui și fructelor de mare din Iran

În cadrul întâlnirii ministrul a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul ţării noastre, în cadrul căruia producătorii agricoli din Iran ar urma să vândă produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din România să vândă în Iran, carne de oaie în carcasă. Din discuţiile purtate de potenţialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai bună soluţie, cu îndeplinirea condiţiilor sanitare-veterinare. La rândul său, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utilă, următorul pas fiind ca partenerii comerciali să întreprindă acţiunile necesare pentru a pune hub-ul în funcţiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele două părţi, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

Citește și: România mai are o singură fabrică de zahăr cu capital autohton

 

La finalul întâlnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitaţia către omologul său din Iran de a vizita România în perioada următoare, cea mai bună oportunitate fiind de a participa la noua ediţie a târgului INDRAGRA, la începutul lunii noiembrie 2016.

Sursă foto: www.madr.ro

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.