Rodia are o istorie bogată, în prezent fiind clasificată cu un super-fruct miraculor. Astăzi vă prezentăm această istorie bogată a fructului, traseul parcurs, dar și beneficiile consumului de rodie.
Rodia este un fruct delicios, cu gust dulce-acrișor și o aromă inconfundabilă. Odată deschisă, semințele ei roșii și pulpa ce le înconjoară pot fi consumate cu încredere.
Consumul ei este recomandat de doctorii și nutriționiștii din lumea întreagă, rodia fiind bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.
Istoria rodiei:
Rodia este un fruct de infructescență al unui arbust numit rodie, din familia Punicaceae, care crește până la cinci metri înălțime.
Rodia este originară din Iran, Arabia Saudita, nordul Indiei, Bengal si Asia de Sud, fiind cultivată pe scară largă în întregul Orient Mijlociu, India, Asia de sud-est și parțial din Africa.
Habitatul său se extinde din Iran până în Himalaya. S-a răspândit prin Asia de Est prin Africa tropicală, apoi a fost introdus de coloniști din America de Sud și Australia până în secolul al XV-lea. În zilele noastre, este recoltat pe scară largă în regiunea spaniolă Levante, iar soiul predominant este Mollarul din Elche.
Crește și în România, în zonele unde riscul de îngheţ este redus.
Beneficiile rodiei:
- Contribuie la dezvoltarea normală a fătului, fiind bogată în acid folic, esențial pe timpul sarcinii. Are antioxidanți care îmbunătățesc circulația și cresc energie, fiind esențială pentru viitoarele mămici.
- Are beneficii și pentru copii, întărind sistemul imunitar și îmbunătățind memoria.
- Sucul de rodie poate îmbunătăți circulația sângelui și erecția bărbaților.
- Este considerată un afrodiziac natural, stimulând dorința sexuală.
- Rodia alungă oboseala și crește masa musculară, fiind esențială pentru sportivi.
- Aminoacizii din rodie sunt esențiali în dieta vegetarienilor.
- Rodia este recomandată și femeilor aflate la menopauză, stabilizând hormonii și îmbunătățind emoțiile.
- Are beneficii împotriva infecțiilor și îmbunătățește memoria pe termen scurt.
- Este benefică și pentru sistemul osos, prevenind osteoporoza.
- Reduce simptomele de stres, anxietate și depresie, scăzând nivelul de cortizol în organism.
- Este un fruct esențial în dietă datorită beneficiilor multiple pe care le aduce sănătății.
- Are de 3 ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu și numeroase vitamine și minerale care au grijă atât de corp, cât și de minte.
- Are efect anti-îmbătrânire, conține mulți antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură.
O porție înseamnă aproximativ jumătate de rodie proaspătă. O porție are aproximativ:
Calorii: 72
Proteine: 2,35 grame
Grăsimi: 1,6 grame
Carbohidrați: 26 grame
Fibre: 5,5 grame
Zahăr: 20 de grame
Sursa: g4food
[…] Istoria Rodiei: istoria sa de vindecare și beneficiile consumului […]