Isuzu D-MAX, pick-up pentru flote și pentru pescari sau vânători

0

Dacă cineva crede ca Isuzu D-MAX este un vehicul recreațional, atunci are dreptate. Jumate din mașinile cumpărate de români nu sunt pentru flote, ci sunt pentru persoane fizice. De aici reiese că pescarii sau vânătorii merg cu Isuzu D-MAX!

 

Suna a tractor la rece, dar se comportă ca un excavator cand e vorba de terenuri grele. Este de neoprit. Isuzu D-MAX cu cutie automată în 6 trepte este, sau poate fi, cea mai interesantă mașină ”papuc” 4X4 de pe piață.

 

Versiunea automată a Isuzu D-MAX este propulsată de același motor diesel de 2.0 litri produs de japonezi în Thailanda. Pare un motor mic pentru un pick-ul atât de mare, dar e suficient. Chiar și încărcată cu apropae 1 tona, dieselul produs de Isuzu nu transpiră. La fel se comportă și dacă îi ceri mașinii viteză pe autostradă, pe la 125-130 de mk/h Isuzu D-MAX stă pe la 2200 de ture.

 

Turația scăzurtă la viteză mare se datorează cutiei automate în 6 trepte. La greu, că și pentru asta cumperi o așa mașină, pusă în modul 4×4 cu diferențial, Isuzu D-MAX este la fel de capabilă. Puntea spate dotată cu arcuri de foi o face extrem de rigidă și capabilă de încărcături grele. Poți să întri în câmp, de exemplu, cu un rezervor de 800 de litri de motorină, fără probleme!

Citeşte şi Prințul Charles este interesat de proiectele de dezvoltare rurală şi de cele de conservare a biodiversităţii

Cât despre consum, Isuzu D-MAX imi arăta 14,3 km cu un litru de motorină, asta însemnă în jur de 8,5 litri la 100 de km. Un consum bun în condițiile unui test care a durat app. 1000 de km, prin offroad dificil și pe drumuri ca în palmă.

 

Pentru cei care vor un SUV dar nu sunt speriați de dimensiunile unui pick-up, trebuie să știe că Isuzu D-MAX este încadrată în clasa N1, deci e o autoutilitră, asta însemnă taxe și asigurare mai mici.

Anul trecut au fost vândute 130 de mașini, cel mai bun an din istoria Isuzu D-Max în România, iar în prima parte a lui 2018 vânzările sunt în creștere cu 7 procente, aflăm de la Alexandru Budeanu, responsabil de vânzările Izusu D-Max.

 

Cel mai bine vândut dintre modelele Isuzu D-Max este versiunea 4×4 cu cutie automată, iar romanii și-au achiziționat-o în leasing în proporție de 90 de procente.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here