JTI investeşte 60 milioane de euro în fabrica din România

1
agricultura afaceri

Producătorul de ţigarete JTI a anunţat miercuri că va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România.

 

„JTI va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Ca urmare a programului de investiţii derulat în următorii trei ani, vor creşte volumele de ţigarete fabricate în ţara noastră, iar fabrica de pe platforma Pipera va avea un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI”, precizează compania.

În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

„JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. Această investiţie reprezintă încă o recunoaştere a fabricii din România în cadrul grupului JTI, pentru excelenţa în execuţie şi eficienţa echipei de profesionişti”, a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

În 2012, JTI Manufacturing a investit 25 milioane de euro în capacităţile de producţie, ceea ce a presupus şi crearea a peste 125 de noi locuri de muncă. În fabrică lucrează în momentul de faţă circa 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro.

Oros: România a pierdut un miliard de euro din cauza guvernării PSD

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here