Cel mai mare judeţ agricol al ţării dispune de spaţii de depozitare de 3,28 milioane de tone

0
- Reclamă -

Timiş este judeţul cu cea mai mare suprafaţă agricolă din România, circa 532.000 ha, dar şi zona în care fermierii au depus cele mai multe cereri la APIA pentru subvenţii. Judeţul Timiş este atractiv nu doar pentru agricultorii români, ci şi pentru străini care deţin în zonă exploataţii de mii de hectare.

Dincolo de producţiile ridicate obţinute aici, pentru mulţi investitori a contat şi faptul că există spaţii de depozitare a materiilor prime importante. De altfel, Timiş se află în topul judeţelor la nivel naţional în ceea ce priveşte capacitatea spaţiilor de depozitare autorizate – circa 3,3 milioane de tone, din care 1,6 milioane de tone reprezintă silozuri, iar 1,68 milioane de zone sunt magazii.

VEZI SI: „România este Italia, Spania și Austria la un loc, datorită biodiversității”, spune ministrul Daea

Un alt judeţ care dispune de spaţii importante de depozitare este Constanţa – 3,34 milioane de tone, din care 1,7 milioane de tone sunt silozuri, iar 1,5 milioane de tone magazii. Şi în Călăraşi, importantă zonă agricolă a ţării, capacitatea de depozitare este ridicată – 1,9 miliaone de tone, din care 1 milion de tone reprezintă silozuri şi 900.000 tone – magazii.

România dispune la acest moment de un numar de 4.915 depozite autorizate pentru seminţele de consum, situate la nivelul întregii ţări, cu o capacitate totală de 23.382.368 tone, din care 12.129.950 tone în magazii şi 11.252.418 tone în silozuri, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.  Ţara noastră este un jucător important pe piaţa cerealelor în Europa, anul trecut înregistrând o producţie totală de circa 20,8 milioane de tone de cereale boabe, faţă de 19,2 milioane de tone, în anul anterior.

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.