„Lamborghini-ul găinilor“ la Romexpo

0

“Lamborghini-ul găinilor“ îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari în parcul expozițional ROMEXPO în perioada 31 mai – 3 iunie. Cel mai mare festival de cultură gastronomică dedicat exclusiv temei grătarului, la care vor participă peste 20 de culturi gastronomice din țări diferite, pregătește o serie de activități menite să distreze și să impresioneze participanții.   

Poate una dintre cele mai interesante activări este expoziția de păsări de rasă, realizată tocmai în ideea de a distra publicul mare și mic și de a satisface curiozitatea iubitorilor de păsări rare. Organizatorii evenimentului au pregătit pentru vizitatori exponate pe care rar le putem vedea în România.

Iubitorii de păsări pot admira uriașele găini din rasă Brahma, supranumite și “Uriașul găinilor“ sau “regina expozițiilor’’ urmate de robustele, dar elegantele Cochinchine. Pregătim și rase combatante, rase mixte în rândul cărora va fi prezența și rasă Gât Golaș de Transilvania – singură rasă românească. Organizatorii nu au ignorat nici rasele ușoare, pe cele pitice sau rasele ornamentale din rândul cărora nu vor lipsi găinile de mătase cunoscute drept “Găinile Împăraților Japoniei’’. De asemenea, expoziția se poate lăuda cu prezența enigmaticelor Ayam Cemani supranumite “Lamborghini-ul găinilor“.

Citește și:Roşiile româneşti au ajuns în pieţe

Vor fi prezentate și multe râse și varietăți de papagali, canari, fazani, frumoșii păuni, porumbei de ornament, gâște și rațe printre care se vor număra rațele mandarine “Bijuteria iazurilor”, dar și iepuri uriași și pitici adorabili.

Știm cât de încântați sunt copiii de micile zboratoare colorate și deosebite, tocmai de aceea, de ziua copilului o vizită la Urban Grill Fest pentru a putea vedea expoziția noastră de păsări este activitatea perfectă, mai ales că aici vor avea parte de mult mai multe surprize dedicate atât lor, cât și celor mari.

Pentru a readuce multiculturalitatea și diversitatea în prim plan și în acest domeniu, exponatele vor fi aduse din țări precum China, India, SUA, Marea Britanie, Germania, Japonia, România, Italia sau Indonezia. Expoziția de păsări este posibilă datorită implicării Asociației Naționale a Crescătorilor de Păsări de Rasă.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here