LAPAR: Comisia Europeană propune reautorizarea pentru încă 10 ani a utilizării glifosatului

0
- Reclamă -

Comisia Europeană a cerut supunerea la vot, în cadrul unei Comisii Permanente alcatuită din experți delegați din fiecare dintre cele 28 de Guverne Naționale membre ale UE, a reautorizării folosirii glifosatului pentru o nouă perioadă de 10 ani, informează LAPAR.

Comisia se va întruni pe data de 25 octombrie şi va avea un singur punct pe ordinea de zi: reautorizarea folosirii glifosatului pentru o nouă perioada de 10 de ani.

Comisia Europeana a propus reautorizarea folosirii glifosatului pentru zece ani, în ciuda faptului că Franța, Austria și Italia și-au declarat public opoziția, iar Parisul semnalează că este gata să ia în considerare o perioadă mai scurtă de licențiere.

VEZI  SI: Inițiativă cetățenească pentru interzicerea glifosatului

Conform protocoalelor semnate cu ocazia Reuniunii din 5 octombrie, Comisia a avertizat asupra posibilelor consecințe financiare ale unei actiuni de lobby condusă de gigantul agronomic american Monsanto. Acesta a ameninţat cu inţierea unei proceduri judiciare în cazul în care nu va fi luată nicio decizie cu privire la reautorizarea folosirii glifosatului.

Comisia s-a exprimat în sensul ca rezultatul evaluării UE privind potențialul cancerigen  al glifosatului a fost pus la îndoială. Îndoielile privind concluziile Agenției Europene pentru Produse Chimice și ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară au făcut obiectul unei audieri a Parlamentului European în această săptămână.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.