Lapte, fructe și legume pentru 18.000.000 de elevi din Uniunea Europeană

0

Uniunea Europeană încurajează consumul de lapte, fructe și legume de către copii. PNu mai puțin de 18 milioane de elevi  au participat la programul UE de distribuire a laptelui în şcoli, anunță Comisia Europeană.

Potrivit celor mai recente rapoarte de monitorizare, este vorba de peste 74.000 de tone de fructe şi legume şi peste 285.000 de tone de produse lactate, distribuite în principal copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

„Programul pentru şcoli permite celor mai tineri cetăţeni ai noştri să beneficieze de avantajele pentru sănătate ale acestor produse, învăţând de mici de unde provin alimentele şi cât de importante sunt gustul şi nutriţia. Comisia contribuie cu mândrie la acest parcurs educativ. Suma de 250 de milioane euro provenită din bugetul politicii agricole comune va asigura derularea continuă a programului UE pentru şcoli în anul şcolar 2018-2019”, a declarat, potrivit Agerpres, comisarul european pentru agricultura şi dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Prin acest program, în fiecare an şcolar se alocă 150 de milioane euro pentru fructe şi legume şi 100 de milioane euro pentru lapte şi alte produse lactate. Tocmai au fost aprobate alocările naţionale pentru toate cele 28 de state membre participante, destinate anului şcolar 2018-2019, urmând a fi adoptate de Comisia Europeana la sfârşitul lunii martie.
Cifrele prezentate de Comisia Europeană arată că, în anul şcolar 2018-2019, României i-a fost alocată suma de 10,743 milioane euro pentru programul UE de distribuire a laptelui în şcoli şi suma de 6,866 milioane euro pentru programul UE de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Citiți și:Legea Muntelui a trecut de Senat, sunt prevăzute subvenții de un milliard de euro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here