Legea care permite ca serviciile de alimentare cu apă şi canalizare să beneficieze de TVA de 9% a fost promulgată

2
canalizare apa

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat  decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 291, alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Pe 20 iunie, Camera Deputaţilor a decis ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%, adoptând în unanimitate un proiect de lege pe această temă. Proiectul modifică şi completează în acest sens art. 291 alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare extinderea sferei operaţiunilor pentru care se aplică o cotă redusă a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, cota redusă de 9% urmează să se aplice şi serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi pentru livrarea apei pentru irigaţii în agricultură.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 27/2018 pentru completarea art. II din Legea 70/2018 privind modificarea Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Citeşte şi:Ajutor guvernamental pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here