Lidl se pune pe vânzare / Familia regala britanică amintită în discuții

3
lidl
- Reclamă -

Retailerul german Lidl, liderul pieței de retail alimentar din România, vinde pachete cu peste 20 de proiecte de magazine, cu scopul închirierii lor după construire, parte a unui plan de diversificare a strategiei de expansiune locală.

Consorțiul format din M Core – care este foarte apropiat de cu Familia Regală britanică – și Square 7 s-a arătat deja interesat de afacerea propusă de Lidl, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară scrie jurnalistul Alex Urzică pentru Profit.

Pachetele de proprietăți cu care Lidl a ieșit pe piață sunt formate din peste 20 de terenuri amplasate în mai multe localități din România, pe care sunt autorizate sau în curs de autorizare construcția de magazine Lidl. Valoarea de piață a pachetelor depășește 20 de milioane de euro și sunt oferite la vânzare la un randament (yield) de dezvoltare de circa 7%, considerat destul de ridicat în contextul în care grupul M Core a plătit 219 milioane euro, echivalentul unui yield de 9%, pe cele 25 de parcuri de retail din România cumpărate recent de la investitorul belgian Mitiska REIM.

Vezi și Lidl anunță afaceri de peste 18 miliarde de lei în 2022

Lidl a abordat mai mulți dezvoltatori cu aceste pachete de proprietăți, contrar practicii obișnuite a retailerului.

Practica normală ar fi ca dezvoltatorii imobiliari abordează Lidl cu propunerea construirii unui parc de retail care să cuprindă și un magazin Lidl.

Majoritatea covârșitoare a celor peste 350 de magazine Lidl din România sunt în proprietate și dezvoltate de echipe interne ale retailerului, care are propria divizie imobiliară.

- Reclamă -

Se pare că Lidl este în discuții pentru vânzarea unui pachet din proprietățile sale către consorțiul format între Square 7 Group, ca dezvoltator, și grupul M Core, ca finanțator, un parteneriat similar ca cel dintre Square 7 și Mitiska, care a dus la dezvoltarea a 26 de parcuri de retail ancorate de magazine Lidl sau Kaufland în România.

„Nu sunt în măsură să comentez referitor la acest subiect“, a declarat, contactat de Profit.ro, Clemens Petschnikar, CEO Square 7 Group.

M Core, al cărui principal acționar este magnatul imobiliar britanic Caspar MacDonald-Hall – cu legături strânse cu Familia Regală, este interesat de expansiune pe piața din România, însă prin achiziții. În parteneriatul dintre Square 7 și Mitiska, parcurile dezvoltate împreună au ajuns în proprietatea Mitiska, ceea ce se poate replica și în relația dintre Square 7 și M Core.

Direcția urmărită de Lidl prin această abordare este aceea de a-și diversifica strategia de expansiune locală, concentrată aproape exclusiv pe deținerea în proprietate a magazinelor dezvoltatate.

„În anul financiar 2024, râmânem consecvenți obiectivului de a investi în economia românească și vom continua, în mod accelerat, investițiile pe piața locală, investiții care se traduc și în extinderea și optimizarea rețelei de magazine. În acest sens, în următorii ani, ne propunem o expansiune accelerată a rețelei Lidl și o acoperire teritorială din ce în ce mai mare care să ne permită să ajungem și mai aproape de clienții noștri sau de potențialii clienți.

Mai multe pe Profit.ro

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.