Ludovic Orban solicită despăgubiri pentru fermieri

1
- Reclamă -

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, solicită acordarea de despăgubiri pentru fermieri, susţinând că Guvernul vrea să „îngroape o problemă” prin înfiinţarea comitetului interministerial care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice în agricultură şi de efectele pe care le are seceta pedologică.

 

„Lăsaţi demagogia şi despăgubiţi fermierii! În 2020, când erau în opoziţie, pesediştii îşi rupeau hainele de pe ei în sprijinul fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă. Au adoptat şi o lege, declarată neconstituţională. Guvernul pe care l-am condus a evaluat pagubele provocate de secetă, a emis o ordonanţă de urgenţă, a obţinut acordul Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat, a asigurat resursele financiare necesare şi a acordat despăgubiri fermierilor pentru o suprafaţă totală afectată de secetă de aproape 1,2 milioane de hectare”, a scris Orban, vineri, pe Facebook.

El a adăugat că, în loc să decidă cu celeritate acordarea de despăgubiri, Guvernul „PSDNL” înfiinţează o comisie interministerială, în timp ce culturile sunt „distruse” de secetă în multe zone din ţară.

Ambrozia, asasinul tăcut de lângă noi

„Se spune că dacă vrei să îngropi o problemă înfiinţezi o comisie. Cam asta face Guvernul în loc să declare stare de calamitate, să iniţieze o schemă de ajutor de stat pe care să o notifice Comisiei Europene, să demareze procesul de evaluare a pagubelor şi să fundamenteze necesarul de fonduri bugetare în vederea rectificării bugetare”, a transmis Orban.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, solicită acordarea de despăgubiri pentru fermieri, susţinând că Guvernul vrea să „îngroape o problemă” prin înfiinţarea comitetului interministerial care se va ocupa de efectele schimbărilor climatice în agricultură şi de efectele pe care le are seceta pedologică.   „Lăsaţi… Cititi mai multe aici: Ludovic Orban solicită despăgubiri pentru fermieri […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.