Macron: UE trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina

3
export import cereale
export import cereale
- Reclamă -

Uniunea Europeană (UE) trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron la summitul NATO de la Madrid.

 

Rusia şi Ucraina sunt primul şi respectiv al cincilea cei mai mari exportatori de grâu la nivel mondial, cu 20% şi 10% din vânzările globale, însă invazia rusă asupra Ucrainei şi închiderea Mării Azov şi Mării Negre aproape că au oprit aceste exporturi.

Războiul din Ucraina, care a oprit exporturile de grâu ale acestei ţări, va menţine la un nivel ridicat preţurile la grâu în 2022-2023, generând riscuri de malnutriţie pentru milioane de oameni, au atenţionat miercuri Agenţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Ucraina a exportat 601.000 tone de cereale prin portul românesc Constanţa

Înainte de război, Ucraina era unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de grâu, porumb şi floarea soarelui, iar întreruperea livrărilor din Ucraina a trimis o undă de şoc pe pieţele agricole mondiale.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Uniunea Europeană (UE) trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucraina, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron la summitul NATO de la Madrid.   Rusia şi Ucraina sunt primul şi respectiv al cincilea cei mai mari exportatori de grâu la… Cititi mai multe aici: Macron: UE trebuie să găsească mai multe rute alternative pentru transportul de cereale din Ucrai… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.