Magazinele mari nu ne vor închide în weekend

1
supermarket
supermarket
- Reclamă -

Închiderea magazinelor în weekend nu este oportună, conform semnalelor primite din rândul societății, anunță premierul Ciolacu, precizând astfel că vrea să închidă acest subiect.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea!”, spune șeful Guvernului.

Vezi și Barbu vorbește despre ”focusuri de oameni” în contextul ideii închiderii magazinelor mari în weekend

În urmă cu o săptămână, premierul Marcel Ciolacu anunța că a dat în calcul propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri, spun\nd că o decizie în acest sens „nu este una ușoară, dar se poate ajunge la așa ceva”.

„Am dat în discuție, la tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie ușoară. Acum trebuie să fim corecți, că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare.

Și atunci românilor li s-a spus să-și facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să-și cumpere alimente, totuși e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuși impactul.

- Reclamă -

Nu e o decizie ușoară dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Micii comercianți i-au propus premierului închiderea magazinelor sâmbăta și duminica, începând cu ora 13.00.

Ei au susținut că acest lucru i-ar putea ajuta să evite scăderea drastică a numărului de cumpărători la sfârșitul săptămânii.

Vezi și Guvernul Ciolacu ia în calcul o închidere a supermarketurilor în weekend

La început, reprezentanții micilor magazine i-au propus premierului Marcel Ciolacu ca supermarketurile și hipermarketurile să fie închise în weekend, cu argumentul că pierd mulți clienți din cauză că marile magazine sunt deschise sâmbăta și duminica până seara târziu.

Acest lucru nu este posibil, așa că a doua propunere este ca toate magazinele să fie închise sâmbăta și duminica, de la ora 13:00.

În felul acesta, micile magazine speră ca, în timpul săptămânii, clienții care se duceau în weekend la supermarketuri să vină la ele. „Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță.

Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 – și magazinele mari, și magazinele mici – să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de 8 ore duminica.

Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”, spune reprezentantul micilor magazine, Feliciu Paraschiv.

Feliciu Paraschiv este proprietar al lanțului de magazine Paco Supermarkets și vicepreședinte al Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România.

Feliciu Paraschiv a mai spus atunci că premierul i s-a părut interesantă propunerea și a spus că o va analiza.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Magazinul va oferi o gamă variată de produse, inclusiv sutiene iconice, chiloți și lenjerie de noapte din selecții diverse de colecții, alături de produse din gama Victoria’s Secret Beauty, care include parfumuri îndrăgite. De asemenea, clienții vor putea beneficia de fitting-uri personalizate pentru sutiene, gratuit, fără a fi necesară o programare prealabilă. Magazinul va oferi o gamă variată de produse, inclusiv sutiene iconice, chiloți și lenjerie de noapte din selecții diverse de colecții, alături de produse din gama Victoria’s Secret Beauty, care include parfumuri îndrăgite. De asemenea, clienții vor putea beneficia de fitting-uri personalizate pentru sutiene, gratuit, fără a fi necesară o programare prealabilă. Descoperă și: Magazinele mari nu ne vor închide în weekend […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.