Mai puține sacrificii la bovine, porcine, ovine şi caprine

2
carcasa_porc_
- Reclamă -

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la păsări, în septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, iar la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine au scăzut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

 

Potrivit INS, în luna septembrie 2022, faţă de august 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la porcine şi la păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la bovine şi a scăzut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări.

Conform INS, în septembrie 2022, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 4,3%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,2%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna august a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 2,5%.

La specia porcine, în septembrie 2022 s-au sacrificat cu 2,1% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 5,3% faţă de august 2021. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 2,1%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 0,6%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în septembrie 2022 o scădere cu 12,6% faţă de septembrie 2021, greutatea în carcasă fiind cu 15,5% mai mică. Comparativ cu luna anterioară, în august sacrificările au crescut cu 2,9%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 2,2%.

- Reclamă -

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în septembrie 2022 cu 4,7% faţă de august 2021, iar greutatea în carcasă a urcat cu 4,4%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au scăzut cu 5,9%, iar greutatea în carcasă s-a diminuat cu 2,2%.

Daea nu vrea să vorbească, încă, despre plata despăgubirilor

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna august 2022 a fost de 165,5 kilograme la bovine, 84,9 kilograme la porcine, 13,9 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la păsări, în septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, iar la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine au scăzut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.   Potrivit INS, în luna… Cititi mai multe aici: Mai puține sacrificii la bovine, porcine, ovine şi caprine […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.