ROCA Agri RDF a ajuns la nouă luni la o cifră de afaceri de 100 milioane euro

1
orzul-recolta-FGCR
- Reclamă -

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments și RDF SA Arad, a ajuns după nouă luni din 2022 o cifră de afaceri de 100 milioane euro și estimează alte 40 milioane euro până la final de an. Holdingul a crescut business-ul cu 45% față de aceeași perioadă a anului 2021 și anunță noi achiziții care vor asigira extinderea teritorială a afacerii dar și diversificarea gamei de produse și servicii.

Într-un context economic dificil, marcat de secetă și de războiul de la granițele României, holdingul ROCA Agri RDF, care reunește patru companii din zona agricolă, și-a crescut business-ul cu 45% față de aceeași perioadă a anului 2021, până la 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Entitatea mizează pe o cifră de afaceri de aproximativ 140 de miliaone de euro până la final de an. De asemenea, profitul operațional este de 4,7 milioane euro, la final de septembrie, iar profitul net de 2,7 milioane euro.

Strategia ROCA Agri RDF pentru următoarea perioadă vizează o creștere accelerată, atât organică, cât și prin tranzacții de tip M&A. La nivelul întregului an 2022, ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 milioane euro.

„Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face pași mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziții care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât și prin diversificarea gamei de produse și servicii”, a declarat Alexandru Savin, Membru al Boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

„Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea și integrarea Adidana alături de RDF și RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea și creșterea performanțelor acestora precum și pe eficientizarea operațională. Situația economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluții pentru clienții și pentru business-ul nostru”, a spus Florin Deznan, Cofondator și CEO ROCA Agri RDF.

Holdingul ROCA Agri RDF are în componență companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL și Adidana SRL. În plus, compania Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacție prin care ROCA Agri RDF își va extinde capacitățile și își va dezvolta activitățile în distribuția de input-uri, trading de cereale, producție agricolă și procesare de cereale.

- Reclamă -

Investițiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii românești și vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Colaborarea dintre companiile la nivelul holding-ului formează sinergii, schimb de know-how între echipe și ajută la optimizarea proceselor.

Vezi și Roca Investments caută companii din agribusiness / ROCA Agri RDF – un holding dedicat sectorului agricol

Holdingul ROCA Agri RDF reprezintă unul dintre principalii distribuitori naționali de input-uri (îngrășăminte chimice, seminţe și pesticide). Companiile sale sunt: RDF, unul dintre principalii distribuitori de input-uri din România și un important trader zonal de cereale. Activitatea de trading a companiei a depășit 80.0000 tone în 2021.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments și RDF SA Arad, a ajuns după nouă luni din 2022 o cifră de afaceri de 100 milioane euro și estimează alte 40 milioane euro până la final de an. Holdingul a crescut… Cititi mai multe aici: ROCA Agri RDF a ajuns la nouă luni la o cifră de afaceri de 100 milioane euro […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.