Majorare aproape electorală: 2 lei/kg pentru lâna comercializată

1
ovine-zootehnie

Ministerul Agriculturii a pregătit un proiect de Hotărâre privind aprobarea unui ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, astfel încât aceştia ar putea primi 2 lei/kg pentru lâna comercializată.

„Prin prezentul act normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis de 2 lei/kg lână comercializată”, arată proiectul pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii. Autorii documentului spun că, în România, se poate colecta, anual, o cantitate de aproximativ de 36.000 tone lână de la un efectiv de circa 14 milioane capete ovine. „Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în ţară noastră trebuie să asigure, atât creşterea numerică a efectivelor de ovine, precum şi o eficienţă economică în realizarea şi valorificarea acestora produselor obţinute de la acestea. Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmăreşte menţinerea activităţii de creştere a ovinelor, stabilizarea veniturilor şi evitarea depopulării satelor”, arată nota de fundamentare.

De asemenea, această schemă de minimis va conduce la diversificarea producţiilor obţinute în sectorul de creştere a ovinelor prin valorificarea lânii.

Citeşte şi: “Atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”

 

un comentariu

  1. […] Ministerul Agriculturii a pregătit un proiect de Hotărâre privind aprobarea unui ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, astfel încât aceştia ar putea primi 2 lei/kg pentru lâna comercializată. “Prin prezentul act normativ se reglementează valoarea sprijinului… Cititi mai multe aici: Majorare aproape electorală: 2 lei/kg pentru lâna comercializată […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here