Marea Britanie interzice vânzarea câinilor și a pisicilor în petshop-uri

1

Marea Britanie a adoptat o nouă lege care interzice comercializarea puilor de câini și pisici de către intermediari, în magazine tip pet-shop. Prin această lege, guvernul britanic vrea să descurajeze fermele de cățeluși și crescătorii particulari de animale care își desfășoară activitatea în condiții care nu respectă bunăstarea animalelor.

Conform ministrului Bunăstării Animalelor, David Rutley, noua lege este „parte din angajamentul nostru de a ne asigura că mult iubitele animale de companie ale națiunii au un început bun în viață.”

„Cer oricui care se gândește să achiziționeze un pui de câine, sau orice animal de companie, în această perioadă a anului să se oprească și să se gândească bine înainte să facă acest lucru. Animalele de companie devin o parte din familia noastră și este o decizie care necesită o analiză atentă și pregătire. Nu ar trebui făcut dintr-un capriciu sau ca o surpriză. De aceea promovăm proprietatea responsabilă asupra animalelor de companie în codurile noastre de protecție și cerem iubitorilor de animale să ia în considerare ideea adoptării unui câine de la una dintre multele organizații minunate din țară.”

Locuitorii Marii Britanii vor trebui să meargă direct la crescătorii de animale sau la centre de adopție în loc de pet shop. Marc Abraham, veterinar și fondator al organizației Pup Aid, a declarat că noua lege este o victorie pentru campaigneri, cât și pentru câinii și pisicile Marii Britanii, și că îi va face pe crescători mai responsabili. Conform lui Abraham, legea va îngreuna activitățile ilegale de comerț cu pui de câini și pisici. Legea va fi implementată în decursul acestui an.

O măsură similară a fost luată de California la sfârșitul anului trecut. Statul a devenit primul din SUA care să interzică vânzarea animalelor care nu au fost salvate în pet shop-uri, însemnând că pisicile, câinii și iepurii vânduți de comercianți nu pot fi luați de la crescătorii de animale, ci doar din adăposturi de animale.

CItește și Bătaie mare pe fondurile nerambursabile pentru sectorul zootehnic

un comentariu

  1. […] Marea Britanie a adoptat o nouă lege care interzice comercializarea puilor de câini și pisici de către intermediari, în magazine tip pet-shop. Prin această lege, guvernul britanic vrea să descurajeze fermele de cățeluși și crescătorii particulari de animale care își desfășoară activitatea în condiții care… Cititi mai multe aici: Marea Britanie interzice vânzarea câinilor și a pisicilor în petshop-uri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here