Măsurile luate de Italia pentru protecția agriculturilor

0
- Reclamă -

Italia este una dintre țările europene cel mai marcate de criza noului coronavirus. Este și printre primele state membre ale UE care a implementat un plan coerent de salvare a agriculturii și de sprijinire a fermelor care se confruntă cu o veritabilă criză din cauza blocajelor economice, în special cele legate de închiderea restaurantelor.

 

Încă de la jumătatea lunii martie, autoritățile din Italia au înființat un fond de 100 de milioane de euro pentru a sprijini întreprinderile agricole. Italia a oferit credite speciale și a înființat un fond pentru protejarea lucrătorilor sezonieri în vederea continuării activității agricole. Mai mult, lucrătorii agricoli vor primi compensații pentru o perioadă determinată.

Folosindu-se de derogarea venită de la Bruxelles, Italia a anunțat deja că va plăti fermierilor avansul maxim din subvențiile pe acest an, adică un procent de 70% din schemele de plăți directe.

De asemenea, a fost amânată plata ratelor până la 30 septembrie 2020

Fonduri importante au fost, de asemenea, direcționate către Fondul pentru promovarea producției agricole italiene în străinătate.

În doar o săptămână, ministrul agriculturii italiene, Teresa Bellanova, a plătit peste 50.000 de beneficiari în țară 80 de milioane de euro. În acest sens, a îndeplinit angajamentul autorităților pentru a se asigura că producția continuă.

- Reclamă -

 

S-au păstrat deschise piețele cu condiții maxime de igienă

 

În Italia, măsurile pentru igiena sporită sunt o parte integrantă a activității piețelor agroalimentare. Nu sunt închise, însă accesul la ele este permis numai respectând recomandările – purtând o mască și mănuși, păstrând distanța. Piețele funcționează într-un astfel de regim încă din martie anul acesta, iar măsurile sunt încă în vigoare.

Totodată, la sfârșitul lunii martie, ministrul Bellanova i-a chemat pe italieni să sprijine producția autohtonă alegând produsele italiene.

 

Sectoarele vinului, fructelor, legumelor, zootehniei și apiculturii

 

Ministerul italian al Agriculturii a alocat 14 milioane de euro pentru a sprijini producția de lapte de oaie. Acesta va fi cumpărat și livrat persoanelor nevoiașe prin intermediul organizațiilor de caritate. Câteva zile mai târziu, țara a alocat 7,5 milioane de euro pentru sprijin pentru creșterea oilor și 2 milioane de euro pentru lapte de bivol. Pentru fiecare miel sacrificat se oferă ajutoare de până la 9 €.

La sfârșitul lunii martie 2020, Belanova a decis extinderea și simplificarea implementării programelor din agricultură. Scopul este de a nu opri investițiile și activitățile planificate, în ciuda stării de urgență.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.