Mediu: lemnul de calitate este exploatat din România ar trebui procesat cât mai mult în ţară

0
material lemnos lemn de foc
Foto credit: Poliția Română
- Reclamă -

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că lemnul de calitate care este exploatat din România ar trebui să fie procesat cât mai mult în ţară, „iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit”.

„Am cerut colegilor din minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, a afirmat el.

Citește și 70 de metri cubi de material lemnos fără documente valabile

Tanczos Barna afirmă că s-a întâlnit, luni, împreună cu directorul general Teodor Ţigan de la Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva, cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, iar aceştia au prezentat mai multe solicitări privind modificări de acte normative şi regulamente, în vederea facilitării accesului producătorilor de mobilă la resursa lemnoasă.

„Obiectivul nostru este să aducem plus-valoare cât mai mare lemnului, acesta fiind şi unul dintre principiile fundamentale ale exploatării durabile. Cu alte cuvinte, vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte pieţe, să plece ca produs finit. Iar industria mobilei este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri pentru atingerea acestui obiectiv. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din Minister şi Romsilva să prezinte soluţii concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, precizează ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.