SUA suspendă temporar importurile de câini

0

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a decis să suspende temporar importurile de câini din 113 ţări clasificate ca având un risc ridicat de rabie la câini, măsura urmând să intre în vigoare pe 14 iulie.

 

Suspendarea să aplică tuturor câinilor, inclusiv pui, câini pentru susţinerea emoţională şi câini care au călătorit în afara SUA şi revin din ţări cu risc ridicat. Sunt incluţi de asemenea şi cinii care sosesc din alte ţări, dacă s-au aflay într-o ţară cu risc ridicat în cele şase luni anterioare.

CDC a declarat că ”este necesară acţiunea temporară pentru a asigura sănătatea şi siguranţa câinilor importaţi în Statele Unite şi pentru a proteja sănătatea publicului împotriva reintroducerii variantei virusului rabiei canine (rabiei câinilor) în Statele Unite”.

Emily Pieracci, medic veterinar la CDC, a declarat pentru Reuters că, în ultimul an, în timpul pandemiei COVID „a existat o creştere semnificativă a numărului de câini care sunt importaţi şi care prezintă certificate de vaccinare antirabică frauduloase sau falsificate”.

Între cele 113 ţări se află Rusia, China, India, Brazilia, Peru, Kenya, El Salvador, Guatemala, Belarus, Afganistan, Arabia Saudită, Pakistan, Iordania, Ecuador, Cuba, Malaezia, Indonezia, Nigeria şi Arabia Saudită, a spus CDC.

 

Preţurile la poarta fermei au au cunoscut o majorare de 13%

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here