35% din 8.000 de români chestionați susțin consumul de alcool la copii

1
consum alcool copii stilizat

Un studiu realizat de Diageo – cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi alcoolice din lume – în România, Republica Cehă şi Ungaria a scos la iveală faptul că un procent îngrijorător de români susțin consumul de alcool la copii.

„35% dintre români consideră că alcoolul consumat în cantităţi mici de către copii îi poate ajuta pe aceştia să devină consumatori mai responsabili de alcool pe viitor. 16% dintre cehi şi 11% dintre maghiari au aceeaşi părere.

Conform specialiştilor, copiii şi adolescenţii nu ar trebui să bea alcool niciodată. Consumul de alcool la o vârstă fragedă poate fi foarte dăunător, fiind asociat cu efecte negative asupra dezvoltării creierului şi creşterea riscului de boli mintale, intoxicaţii cu alcool, vătămări şi accidente”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de ZF.

De altfel, un studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog în şcolile din România a scos la iveală că procentul de elevi care consumă alcool este unul îngrijorător.

Concret, 82% dintre ei au recunoscut că fac acest lucru, iar 7% dintre ei au suferit şi intoxicaţii. Vârsta medie la care tinerii români încep să consume alcool, adică 13 ani, este mult mai scăzută decât media europeană.

Vezi și Fiat Doblo, cărăuș universal la puțin peste 250 de euro pe lună

Testele au fost aplicate în perioada martie – aprilie 2021, iar la chestionare au răspuns în total aproximativ 21.000 de respondenţi.

Chestionarul, alcătuit din 10 întrebări, face parte dintr-o campanie care îşi propune să crească gradul de conştientizare a importantei consumului responsabil de alcool. Până în prezent, testul a fost completat de peste 8.000 de români şi de 13.000 de persoane din Ungaria şi Cehia.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here