Fiat Doblo, cărăuș universal la puțin peste 250 de euro pe lună

1

Doblo de la FIAT este un fel de cărăuș universal. Un soldat universal în ”războiul” comercial al prețurilor mici, cât mai mici pentru logistică. Orice distribuitor de FMCG-uri vrea să transporte, dacă poate, o tonă de marfă în oraș, fără să stea mașina ”cocșată” ca să nu dea de bănuit că a depășit sarcina admisă. Tot în acest ”război” este important ca mașina să consume mai deloc și să fie fiabilă.

Astea fiind spuse ne-am gândit să luăm un astfel de FIAT Doblo la test, să rulăm câteva sute de km cu el și să vedem cum se comportă.

În prima fază, odată ce te urci în mica utilitară, vezi că este extrem de spațioasă la volan, are destul spații de depozitare – foi, facturi, cataloage etc. – orice intră la șofer, la agent, după caz.

Pornește la prima cheie, e și normal că are doar câtea sute de km – intră și mai ușor într-a-ntâia și plecăm. Goală, utilitara consumă un incredibil 3 și ceva. Motorină.

Citește și Dacia Dokker şi trei argumente pro

Motorul de 1,3 litri de la FIAT, MultiJetul este cunoscut însă pentru consumul redus. Cu un palet de vopsea de la Adeplast de vreo 400 de kg, cu aer pornit și condusă ca un turism, mașina ajunge ușor la 7%. Lucru normal, de ce să o alergi așa, doar nu se topește vopseaua.

Cât despre spațiul pus la dispoziție în spate… intră un palet și încă câteva zeci de găleți de 28 de litri de vopsea; așa, ca unitate de măsură ușor de înțeles.

Costuri de achiziție

Este clar că nu e cazul să iei o mașină cu banii jos, dacă ai o afacere care se pricepe să trăiască din ”credit furnizor” J Leasingul e cam același lucru.

Dacă te decizi să mergi cu Fiat Doblo în distribuție, atunci unul ca cel testat de noi poate fi achiziționat cu în jur de 2000 de euro avans, pe 5 ani, cu o rata lunară de puțin peste 250 de euro, cu tot cu Casco. Floare la ureche! J

120 de ani de FIAT

Noi am ajuns în showroom-ul AutoItalia chiar când se sărbătoreau 120 de ani de existență. Am văzut un FIAT de prin anii 50, asa că i-am făcut niște poze să îl arătăm la popor! Este vorba de un FIAT 1100. Unii spun că arata italian. Cam așa este!

Citește și Isuzu D-MAX are gardă la sol, propulsor și transmisie de SuperPickup

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here