Mega Image anunță 300 de producători sub marca Gusturi românești de la gospodari

1
retelele-supermaketurilor
- Reclamă -

Mega Image a strâns în 2022 sub marca ”Gusturi românești de la gospodari” 300 de producători români, după o investiție de 5 milioane de lei. Retailerul aduce fructe și legume din România pe rafturile magazinelor sale. În 2022, producătorii au reușit să livreze către magazinele Mega Image peste 23 000 tone legume și fructe.

Compania a ajuns să aibă în program peste 300 de producători locali de fructe și legume și 10 cooperative care au livrat 23.000 de tone în 2022.

După nouă ani de când a demarat programul ”Gusturi românești de la gospodari”, Mega Image a ajuns să lucreze cu peste 300 de producători de legume și fructe și 10 cooperative care reușesc să asigure întreg necesarul magazinelor în plin sezon. Anul acesta, programul a înregistrat rezultate record, livrările producătorilor locali ajungând la 23 000 tone legume și fructe.

Vezi și ANPC a amendat Mega Image cu 5,5 milioane lei

În categoria legume, în perioada ianuarie-octombrie 2022, recordul a fost înregistrat de tomate, cu peste 2000 de tone livrate din sere si solarii direct la raft. Rezultate foarte bune în producție au fost înregistrate și pentru alte categorii de legume, precum: 1,2 milioane bucăți de salată, peste 1200 tone castraveți, peste 550 tone de ardei, 400 tone vinete, peste 5800 tone de cartofi, dar și peste 230 tone de fructe de pădure, pepeni, cireșe și mere, însumând cantități de peste 4500 tone.

„În plin sezon de legume autohtone, Mega Image oprește importurile pentru aceste produse și asigură aprovizionarea in magazine doar cu fructele si legumele din program, de la producătorii locali”, a anunțat compania care a investit anul acesta peste 5 milioane lei în acest program.

”Gusturi românești de la gospodari” presupune pentru fermieri o afacere la cheie și sprijin continuu, pe perioada desfășurării activității, având în vedere că întreaga recoltă este preluată de retaileriar.

- Reclamă -

„Parteneriatul cu producătorii locali de fructe și legume este un pilon important în strategia noastră prin care ne dorim să oferim clienților produse românești, cu gust și sănătoase, din grădini și livezi direct la raft. Am investit în programul “Gusturi românești de la gospodari” an de an și am reușit să îl dezvoltăm unic pe piața noastră, prin implicarea echipelor noastre dedicate, prin tot suportul financiar și necesarul de producție pe care le oferim producătorilor. Ne-am angajat astfel să contribuim în mod direct la dezvoltarea agriculturii locale care reprezintă esența economică a comunităților rurale și o ramură importantă a economiei,” spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

În programul ”Gusturi românești de la gospodari” se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranța și calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toți producătorii din program este pe termen lung, Mega Image investind în acest an in realizarea a peste 800 de buletine de analize si certificarea Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Citește și Kaufland România demarează un nou program agricol ce vine în sprijinul producătorilor locali de legume și fructe

Pentru anul 2023, Mega Image și-a propus să continue dezvoltarea programului prin creșterea cantităților planificate cu producarorii și prin mărirea echipei cu ingineri.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Mega Image a strâns în 2022 sub marca ”Gusturi românești de la gospodari” 300 de producători români, după o investiție de 5 milioane de lei. Retailerul aduce fructe și legume din România pe rafturile magazinelor sale. În 2022, producătorii au reușit să livreze către magazinele… Cititi mai multe aici: Mega Image anunță 300 de producători sub marca Gusturi românești de la gospodari […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.