Miere montană produsă la Caraș-Severin

3

Un apicultor din județul Caraș-Severin a obținut pentru miere denumirea de produs montan. Mierea pe care o obține apicultorul a fost înscrisă în registrul național al produselor montane, anunță Ministerul Agriculturii.

La finalul lunii octombrie 2018, încă un produs a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”. Astfel, un operator economic din județul Caraș Severin a obținut, pentru produsul „miere”, denumirea de „produs montan”, acesta fiind înregistrat în registrul național al produselor montane. În momentul de față, există 68 de produse înregistrate în registrul național al produselor montane.

Reamintim că Agenția Zonei Montane este autoritatea responsabilă de verificarea și acordarea dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”, în vederea încurajării activităților agricole din zona montană, a asigurării unor produse de calitate în scopul garantării veniturilor populației din mediul rural montan și a evitării migrației din aceste zone.

În urma acțiunilor de promovare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan” pe care Agenția Zonei Montane le-a efectuat, s-a constat că  producătorii manifestă interes pentru a-și înregistra produsele sub această mențiune.

Citește și Aplicaţia de pe telefon care îţi aduce produsele tradiţionale mai aproape

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here