Ministrul Agriculturii vede reduceri de prețuri de 50%

1
fructe-export-agroalimentare
- Reclamă -

Ca orice politician, ministrul Agriculturii, Florin Barbu crede că preșurile alimentelor de bază s-au ieftinit și cu 50%. O prostie! Din informațiile obținute de Agroteca.ro de la raft, prețurile au scăzut cu câteva procente, nesemnificativ.

 

Totuși, ministrul Barbu susţine că preţurile la alimentele de bază au scăzut între 30 şi 50% după ce PSD (dar și PNL cu care compun un Guvern extrem de consumerit) a luat măsura această în vederea reducerii inflaţiei.

”Conform INS, inflaţia pe luna iunie a fost de 10,3%, deci scăderea preţurilor la alimentele de bază înseamnă o creştere reală a puterii de cumpărare a românilor!”, a mai precizat PSD-istul.

Vezi și România, cel mai scăzut nivel al preţurilor pentru alimente și băuturi fără alcool

„Au scăzut preţurile la alimente chiar şi cu 30-50%! Această măsură a PSD reduce inflaţia şi este un ajutor pentru românii cu venituri mici şi medii! Este 1 august şi preţurile la 14 alimente care fac parte din coşul de cumpărături de bază, au scăzut chiar până la 50%, aşa cum ne-am asumat! Măsura PSD se dovedeşte viabilă din punct de vedere economic, iar criticii care acuzau intervenţia statului în economie şi, timp de o lună, au desfiinţat-o fără nicio o bază, văd astăzi că au greşit!”, a scris Florin Barbu, marţi pe Facebook.

- Reclamă -

Ministrul Agriculturii a adăugat că potrivit Institutului Naţional de Statistică, inflaţia în luna iunie a fost de 10,3% şi astfel scăderea preţurilor la alimentele de bază reprezintă o creştere reală a puterii de cumpărare a românilor.

„Conform INS, inflaţia pe luna iunie a fost de 10,3%, deci scăderea preţurilor la alimentele de bază înseamnă o creştere reală a puterii de cumpărare a românilor! Această măsură utilă va contribui şi la reducerea inflaţiei a cărei creştere a fost influenţată de preţurile la energie şi alimente! Le mulţumesc tuturor pentru susţinere, le mulţumesc reprezentanţilor lanţurilor de supermarket-uri şi procesatorilor alături de care am lucrat la acest proiect, care astăzi a devenit o promisiune onorată a PSD şi un sprijin real pentru români!”, a mai spus Barbu.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ca orice politician, ministrul Agriculturii, Florin Barbu crede că preșurile alimentelor de bază s-au ieftinit și cu 50%. O prostie! Din informațiile obținute de Agroteca.ro de la raft, prețurile au scăzut cu câteva procente, nesemnificativ.   Totuși, ministrul Barbu susţine că preţurile la alimentele de… Cititi mai multe aici: Ministrul Agriculturii vede reduceri de prețuri de 50% […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.