Ministrul Agriculturii vrea modificarea PNRR pentru a finanța un sistem de irigații, desecări și depozite de alimente

1
România irigă doar 100.000 ha
irigatii
- Reclamă -

Adrian Chesnoiu este de părere că toată lumea trebuie să conştientizeze necesitatea de a modifica Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) astfel încât să fie identificate fonduri pentru irigații, desecări și depozite de alimente.

 

Actualul PNRR nu prevede nicio alocare pentru agricultura României, lucru cu care ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pare să nu fie de acord.

„Sper ca în al 12-lea ceas să se trezească toată lumea şi să conştientizeze că trebuie să modificăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în care agricultura României nu are niciun eurocent. Avem zero euro în PNRR, trebuie să îl modificăm, să ducem banii către irigaţii, către desecare, către depozite de alimente”, a spus ministrul Chesnoiu, la finalul unei vizite efectuată în comuna Râfov, în județul Prahova.

Miistrul a vorbit și despre necesitatea investiţiilor în sisteme de irigaţii, sisteme antigrindină şi de stimulare a precipitaţiilor.

„La începutul anului aveam în lucru 29 de sisteme noi de irigaţii, patru deja le-am inaugurat şi le-am recepţionat, ele funcţionează, anul acesta vom mai repepţiona încă 20 şi lucrăm la documentaţii astfel încât să mărim cât mai mult suprafaţa irigată din România. De cealaltă parte, avem programul pentru stimularea precipitaţiilor şi combaterea grindinei, unde în anul 2022 vom pune în funcţiune 25 de noi grupuri de combatere a grindinei. (…) Trebuie să investim în stimularea precipitaţiilor, suntem deja în al treilea an de testare a tehnologiei cu însămânţarea norilor prin avioane specializate şi, dacă avem fondurile necesare, le vom cumpăra”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

Vezi și Ministrul Agriculturii a vorbit despre irigații

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Adrian Chesnoiu este de părere că toată lumea trebuie să conştientizeze necesitatea de a modifica Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) astfel încât să fie identificate fonduri pentru irigații, desecări și depozite de alimente.   Actualul PNRR nu prevede nicio alocare pentru agricultura României,… Cititi mai multe aici: Ministrul Agriculturii vrea modificarea PNRR pentru finanța un sistem de irigații, desecări și d… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.