Multiplicarea de semințe, o activitate reluată la Bălușești (Neamț)

0
- Reclamă -

În ultima vreme, tot mai mulți fermieri încep să se gândească să-și rezolve problema irigațiilor pe cont propriu, investind în astfel de sisteme mai mari sau mai mici, fiecare după posibilități. Un astfel de exemplu este cel al firmei FBM Beta din Bălușești, județul Neamț, societate care administrează circa 950 hectare, cea mai mare parte fiind situate în Lunca Siretului. 

Acționarii companiei, un neamț și un austriac, au luat decizia de a-și pune la punct sistemul de irigații pe o suprafață de circa 80 ha, ceea ce presupune o investiție de circa 80.000 euro, care va fi amortizată în 2-3 ani, după cum ne-a declarat Vlad Dorobăț, administratorul societății.

VEZI: Fermier Teleorman: Nu mai pun floarea soarelui de 4 ani, am înlocuit-o cu soia

Această suprafață va fi folosită pentru multiplicarea de semințe de porumb, o activitate care aducea în urmă cu ceva timp venituri importante, dar la care s-a  renunțat din cauza lipsei apei. ­­­ Acum, odată cu reluarea acestor culturi se speră obținerea unor venituri importante, dar și realuarea parteneriatului cu Pioneer.

FCM Beta  cultivă rapiță, grâu, orz, porumb, soia și sfeclă de zahăr, cele mai rentabile culturi fiind cele de rapiță și sfeclă de zahăr. In prezent, culturile arată bine, fiind așteptate producții cel puțin la nivelul celor de anul trecut. Temperaturie scăzute din aprilie nu au produse pagube majore, doar la rapiță au mai fost ceva probleme și la porumb (s-au întors 25 ha).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.