Noi probleme cu cerealele ucrainene / Rusia s-a supărat și nu mai vrea acord de export

2
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale

Uniunea Europeană ‘îndeamnă Rusia să revină asupra deciziei sale de a-şi suspenda participarea la acordul privind exportul de cereale din porturile ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară mondială, a transmis duminică pe Twitter şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, potrivit AFP.

Această decizie ‘pune în pericol principala cale de export de cereale şi grâne de care avem nevoie pentru a răspunde crizei alimentare mondiale provocate de războiul’ din Ucraina’, a insistat Borrell.

Vezi pe Informateca.ro: Nave de război rusești din Flota Mării Negre au fost aruncate în aer 

Moscova a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acest acord după un atac cu drone împotriva flotei ruse staţionate în golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

Biden reacționează în ton cu UE

Preşedintele american Joe Biden denunţă drept ”scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială. Declarația este în acord cu poziția Uniunii Europene.

”Este pur şi simplu scandalos. Nu aveau niciun motiv să facă asta”, a declarat Joe Biden după ce a votat antricipat în alegerile de la jumătate de mandat, în fieful său din Wilmington, în Delaware (est).

2 comentarii

  1. […] Uniunea Europeană ‘îndeamnă Rusia să revină asupra deciziei sale de a-şi suspenda participarea la acordul privind exportul de cereale din porturile ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară mondială, a transmis duminică pe Twitter şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, potrivit AFP. Această decizie ‘pune în pericol principala… Cititi mai multe aici: Noi probleme cu cerealele ucrainene / Rusia s-a supărat și nu mai vrea acord de export […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here