O fermă din Germania, unde lucrează peste 400 de români, a fost plasată în carantină

2
vanzare-ferme-pasari-loc-deusu-zona-ferma-tapova-cluj_4

O fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, unde lucrează peste 400 de români, a fost plasată în carantină.

 

După ce în presa germană a apărut informația potrivit căreia muncitori de la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au Covid, Consulatul General al României la München s-a autosesizat și a făcut demersuri pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.

La ferma respectivă lucrează aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.

Românii care au muncit la ferma din Bornheim și-au primit salariile

MAE: Până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație.

MAE menționează că reprezentanții Consulatului au cerut companiei angajatoare să pună la dispoziția cetățenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

Morcovul, cultivat din vremuri străvechi

„Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19. MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789”, transmite MAE.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here