O posibilia fuziune Dupont-Syngenta

0
Agrochemicals maker Syngenta's logo is seen in front of the company's headquarters in Basel February 6, 2013. REUTERS/Arnd Wiegmann
- Reclamă -

Grupul american DuPont si omologul sau elvetian Syngenta au inceput discutiile pentru realizarea unei fuziuni, potrivit Wall street Journal, care citeaza surse din piata. Informatia a fost preluata si de France Agricole.

In paralel, DuPont are in vederea realizarea unui acord si cu Dow Chemical, care sa vizeze diviziile de ingrasaminte, pesticide si erbicide.

Wall Street Journal avertizeaza totusi ca nu este sigur ca discutiile intre DuPont si Syngenta vor ajunge la un accord. Pentru moment, niciun oficial al celor trei companii nu a dorit sa comenteze informatiile vehiculate in piata.

DuPont vs. Syngenta

La sfarsitul lunii octombrie, DuPont a anuntat ca discuta cu firme concurente cu privire la viitorul activitatilor sale agricole, in cadrul unui plan de restructurare. Un eventual anunt in acest sens este asteptat undeva spre sfarsitul anului.

Cat despre Syngenta, grupul trece printr-o perioada dificila dupa plecarea directorului general, dupa ce acesta a respins o oferta de fuziune in valoare de 46 miliarde de dolari primita din partea gigantului american Monsanto.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.