Oficiali de la MADR, în China

0
- Reclamă -

O delegaţie condusă de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a efectuat săptămâna trecută o vizită oficială în Republica Populară Chineză, Beijing, pentru a participa la lucrările celei de a XXV-a sesiuni a Comisiei mixte româno – chineze de cooperare economică, condusă de Zhong Shan, reprezentantul pentru comerţ internaţional şi ministru adjunct al Ministerului Comerţului, informează MADR.

Președintele părții române în Comisia mixtă a fost Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului. În cadrul lucrărilor a fost analizat stadiul proiectelor bilaterale pe fiecare domeniu și, de asemenea vor fi identificate noi proiecte. Agricultura este un domeniu important atât din perspectiva schimburilor comerciale, cât și al cooperării economice.

Referitor la cooperarea în domeniul agricol, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a negociat și semnat cu partea chineză documente bilaterale pentru a actualiza domeniile de cooperare și, a solicitat Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor demararea și îndeplinirea formalităților necesare pentru facilitatea schimburilor comerciale de animale și produse de origine animală.

În cursul zilei de 20 octombrie, Daniel Botănoiu, însoţit de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Dumitru Băiculescu, a participat la o întâlnire la sediul Administraţiei Generale pentru Inspecţie şi Carantină, prilej cu care vor discuta probleme legate de exportul produselor în China, documentaţia, evoluţia bolilor, precum şi mecanismele de depășire a acestor inconveniente.

Discuțiile între autoritățile veterinare din cele două state au vizat  realizarea procedurilor prevăzute de legislație în vederea facilitării schimburilor comerciale de: material seminal bovin, embrioni bovini, carne de ovine, carne de porc, carne de vită, carne de pasăre, porci vii, lapte și produse lactate, miere, pește, venin de viperă, lucernă și materii prime și produse finite medicinale de uz veterinar.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.