Oierii români se orientează spre rasele de carne pentru a putea ieși la export

0
oi
- Reclamă -

Federația Oierilor de Munte din Romania, membră a Federației Naționale „PRO AGRO”, are în derulare un parteneriat cu  ROM Sélection și Mouton Vendeen (organizațiile crescătorilor de ovine din zona muntoasă a Franței), într-un proiect agreat și susținut de M.A.D.R. încă din cadrul târgului SOMMET DE L’ELEVAGE, din Franța inițiat din anul 2015.

Astfel, în perioada 5-8 iulie 2016, cu sprijinul Ambasadei Franței, a avut loc în România,  vizita unei delegații din Franța, formată din reprezentanți ai crescătorilor de ovine din rase specializate de carne, care au fost oaspeții Federației Oierilor de Munte din România. Ca urmare a acestei vizite, a fost convenit un Protocol de colaborare, care să pună bazele unui parteneriat Franța –România, pentru a achiziționa berbeci pentru reproducție din rasele specializate de carne Vendeen și Alba din Masivul Central  în scopul metisării cu rasele Țurcana și Țigaie din România, pentru a facilita dezvoltarea și îmbunătățirea carcaselor, în vederea deschiderii pentru carnea de miel a pieței din Franța, Germania și a acoperirii deficitului din acest sector de pe piața Europei de Vest.

Colaborarea se va deschide încă din acest an,  iar până la 30 august 2016, vor sosi în fermele oierilor din România berbeci pentru reproducție din Franța, în 2017 se vor deschide în România cel puțin 2 ferme pilot, astfel că începând cu 2018 să fie asigurate toate condițiile pentru exportul cărnii de miel în Franța și piețele din Europa de Vest, anunță Federația Oierilor de Munte din România.

În cadrul parteneriatului Franța –România, Federația Oierilor de Munte din România, este deschisă colaborării cu toți oierii din România, iar cei care sunt interesați să intre în acest proiect și să înceapă încă din acest an prin achiziționarea berbecilor de reproducție (termen 31 iulie 2016).

Federația Oierilor de Munte din România – F.O.M.R. s-a înființat în anul 2007 și are în componența sa 102 de asociatii județene și locale membre, din rândul crescătorilor de ovine și caprine.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.