Pro Agro demască practicile ilegale ale marilor rețele de supermarketuri

0
- Reclamă -

Federația Națională PRO AGRO susține că operatorii economici  a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 mil. euro au întreprins o acțiune concertată, în cursul acestor zile, prin care toate taxele prevăzute în contractele comerciale încheiate în baza Legii nr. 321/2009 sunt facturate anticipat pe întreaga perioadă a anului, transmițându-le producătorilor că în cazul în care nu sunt acceptate aceste taxe vor fi reziliate unilateral contractele de furnizare, cu toate că Legea nr. 150/2016 a intrat în vigoare  începând cu data de 19.07.2016, potrivit sesizărilor producătorilor și procesatorilor.

‘’Precizăm că, aceste practici neloiale sunt anticoncurențiale și au rolul de a crea prejudicii financiare producătorilor și consumatorilor fără să existe vreun temei juridic expres în baza căruia aceste taxe să poată fi facturate. Interesul legitim al producătorilor români este grav afectat, Federația Națională PRO AGRO va sesiza autoritățile competente pentru a se declanșa o verificare a acestor practici ilegale însușite în continuare de către unii operatori economici  a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 mil. euro”, se arată într-un comunicat al Pro Agro.

România ca stat membru al Uniunii Europene a legiferat prin Legea nr. 150/2016 o reglementare corectă a relațiilor contractuale care are drept scop eliminarea transferului unor costuri și riscuri excesive către producătorii din sectorul agroalimentar.

Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pe sectorul agricultură și industria alimentară, a susținut modificările aduse la Legea nr. 321/2009 prin Legea nr. 150/2016. Federația și-a manifestat deschiderea de a construi parteneriate între producători, procesatori și comercianți, transmițând în acest sens adresa nr. 144/29.06.2016 către Asociația Marilor Rețele din România, la care nu s-a primit nici un răspuns, până în prezent.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.