Oierii se pregătesc de proteste

1
oierii-protest ciobani parlament - proteste
- Reclamă -

După ce au trimis o petiție ministrului Agriculturii Petre Daea în care își  arată nemulțumirea față de situația dificilă în care se află, crescătorii de oi din țara noastră se pregătesc acum să protesteze în fața sediului MADR. Ba chiar, iau în calcul să ajungă și la DIICOT și DNA. Poata așa o să-i bage cineva în seamă și o să ia act de doleanțele lor.

Mai mulți fermieri din diferite zone ale țării, în fruntea cărora se află Dan Petrescu, oierul din Argeș care a scos oile pe străzile din Curtea de Argeș în urmă cu câteva luni, celebrul Ghiță Ciobanul din Jina (Sibiu), dar și Ionică Sterp, un fermier cunoscut din Bihor se pregătesc să vină la București pentru a-și spune păsul. Așa că începând de joi dimineață va fi mare agitație în fața sediului Ministerului Agriculturii, după câte se preconizează.

Ce vor oierii? Probelemele sunt multe și grave, începând de la falsurile în acte făcute de mulți crescători pentru a primi sprijinul cuplat – certificatele de origine se eliberează la foc continuu- , licitațiile trucate pentru atribuirea pășunilor, controalele APIA, însă lista este cu mult mai lungă. Să vedem cum îi va primi și ministrul Petre Daea, fanul declarat al oii.

Citește și: Fermier: Primesc 60 de bani pe litru de lapte, ba chiar și mai puțin

Crescătorii de animale din România trec prin momente grele de mai mulți ani, în condițiile în care prețurile de valorificare la produsele lor sunt mai degrabă derizorii. Pentru kilogramul de lână, crescătorii primesc undeva la 50 de bani, în timp ce la carnea în viu prețul este de  5-6 lei/kg, în loc de 11 lei/kg, cât ar fi un preț normal. Prețuri derizorii, care nu fac altceva decât să-i conducă pe fermieri spre faliment.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.