Olimpida porumbeilor voiajori se desfășoară la Oradea

2
- Reclamă -

Delegaţii columbofile din 32 de ţări ale lumii vor defila cu steagurile naţionale vineri dimineaţă, de la ora 10,00, în faţa Arenei Oradea, cu ocazia deschiderii oficiale a Olimpiadei Internaţionale a Porumbeilor Voiajori, organizată pentru prima dată în România.

 

Pentru acest eveniment a fost compus şi un imn al columbofililor din întreaga lume.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Columbofililor din România – Columba, orădeanul Marius Tunduc a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că şi-au confirmat prezenţa la evenimentul inaugural Principele Radu al României, federaţia Columba fiind sub înaltul patronaj al Alteţei sale regale, preşedintele Comisiei de agricultură din Senatul României, George Scarlat, şi secretarul de stat Sorin Moise din Ministerul Agriculturii. Totodată, vor participa şi oficialităţi locale şi judeţene, printre care primarul municipiului Oradea, Florin Birta, prin a cărui implicare a ajuns Olimpiada să fie găzduită la Oradea, după ce iniţial se preconizase la Bucureşti.

Cu acest prilej, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a trimis un mesaj organizatorilor şi participanţilor, afirmând că găzduirea acestui eveniment columbofil internaţional reprezintă o recunoaştere meritată a eforturilor de selecţie pe care columbofilii români le-au depus de-a lungul timpului.

„Sunt foarte bucuros că, de aici, din România, putem transmite un salut prietenesc columbofililor din cele peste 30 de ţări participante, atât din Europa, cât şi din America de Sud, America de Nord, Asia şi Africa. Mesager de nădejde al oamenilor, porumbelul voiajor a fost mii de ani cel mai important mod de comunicare la distanţă, iar după 1900 a fost un aliat de nădejde al forţelor armate. Mă bucur să remarc faptul că, mai mult decât oricând în istoria noastră, columbofilia românească a ajuns un punct de referinţă pe plan mondial,” a transmis premierul.

- Reclamă -

Banii pentru proprietarii de terenuri care nu sunt implicați în mod activ în agricultură, impact negativ asupra agricultorilor

La acest eveniment de anvergură sunt aşteptaţi peste 10.000 de pasionaţi ai sportului columbofil de pe tot mapamondul.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Delegaţii columbofile din 32 de ţări ale lumii vor defila cu steagurile naţionale vineri dimineaţă, de la ora 10,00, în faţa Arenei Oradea, cu ocazia deschiderii oficiale a Olimpiadei Internaţionale a Porumbeilor Voiajori, organizată pentru prima dată în România.   Pentru acest eveniment a fost… Cititi mai multe aici: Olimpida porumbeilor voiajori se desfășoară la Oradea […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.