Banii pentru proprietarii de terenuri care nu sunt implicați în mod activ în agricultură, impact negativ asupra agricultorilor

2
legea terenurilor arabile
- Reclamă -

Sprijinul politicii agricole comune pentru proprietarii de terenuri care nu sunt implicați în mod activ în agricultură a avut un impact negativ indirect asupra comunităților agricole, a constatat un nou studiu al UE.

Studiul „Viitorul modelului agricol european”, prezentat recent în Parlamentul European, explorează tendințele structurale ale agriculturii europene în cinci regiuni ale Europei.

Toate regiunile în cauză au prezentat câțiva factori comuni ai declinului fermelor, care sunt în primul rând de natură structurală, economică și socială, precum și, într-o măsură mai mică, de mediu.

Printre alte concluzii, cercetarea a indicat că Politica Agricolă Comună (PAC) a susținut o tendință către așa-numiții fermieri de canapea: proprietarii de terenuri agricole care nu-și cultivă pământul.

Plățile pe suprafață, inclusiv plățile directe, contribuie la acest fenomen, arată studiul. În timp ce aceste plăți sunt în unele privințe pozitive, de exemplu în motivarea fermierilor să nu-și vândă pământul, ele pot, de asemenea, să provoace comportamentul „fermierului de canapea”.

Vezi și Schimbările climatice aduc noi soiuri de fructe în grădinile României

Acest lucru a condus la un resentiment tot mai mare din partea fermierilor mai activi, deoarece aceștia „inhibă creșterea și consolidarea contribuind în același timp puțin la securitatea alimentară”, potrivit studiului.

De asemenea, crește prețurile terenurilor, făcând achizițiile prohibitiv de scumpe pentru mulți și provocând achiziții de terenuri speculative.

- Reclamă -

În acest fel, aspecte ale programului UE de subvenții pentru agricultură au avut un impact negativ indirect asupra comunităților de fermieri, a concluzionat studiul.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Sprijinul politicii agricole comune pentru proprietarii de terenuri care nu sunt implicați în mod activ în agricultură a avut un impact negativ indirect asupra comunităților agricole, a constatat un nou studiu al UE. Studiul „Viitorul modelului agricol european”, prezentat recent în Parlamentul European, explorează tendințele… Cititi mai multe aici: Banii pentru proprietarii de terenuri care nu sunt implicați în mod activ în agricultură, impact… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.