2022, turnură pe piața mierii de albine după ce Ucraina și-a scăzut dramatic producția

3
- Reclamă -

Preţul mierii de albine este influenţat de conflictul din Ucraina, principalul producător din Europa. Apicultorii spun că producţia din ţara vecină a scăzut semnificativ de la declanşarea războiului, relatează Agenția de presă Rador.

În plus, valul de scumpiri din ultima perioadă a determinat majorarea preţului aplicat de cei care deţin stupi.

Astfel, 2022 poate deveni anul unei relansări a industrie românești de miere de albine. Apicultorii români putând astfel să-și vândă producția la prețuri care să se permită investiții viitoare.

Vezi și România a importat lactate, ouă şi miere de peste 348,3 milioane de euro

”Preţul a crescut, nu ştiu, să spunem efectiv de la un 25 lei per kilogram, vorbim la preţul cu amănuntul, preţ pe care îl practică apicultorul, producătorul până la un 30 poate, în unele cazuri un pic mai mult, pe kilogram. E posibil ca procesatorii să nu aibă efectiv de unde acumula cantităţile necesare pentru care au şi ei contracte la rândul lor şi vor oferi producătorului român un preţ corect”, susține un apicultor din județul Giurgiu, citat de Rador.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Preţul mierii de albine este influenţat de conflictul din Ucraina, principalul producător din Europa. Apicultorii spun că producţia din ţara vecină a scăzut semnificativ de la declanşarea războiului, relatează Agenția de presă Rador. În plus, valul de scumpiri din ultima perioadă a determinat majorarea preţului… Cititi mai multe aici: 2022, turnură pe piața mierii de albine după ce Ucraina și-a scăzut dramatic producția […]

    • Exact pe dos. Dupa ce s-au ridicat taxele vamale, Romania importa miere de salcam din Ucraina cu 16 lei/kg. In urma cu 2 saptamani, angrosistii romani ofereau 25 lei/kg salcam, azi ofera 21 lei. Mai informati-va.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.