Râs surprins de camere în Munții Apuseni

1
- Reclamă -

Râsul este un animal sălbatic care poate fi văzut foarte rar. Unul a fost surprins de camerele de supraveghere, în Munții Apuseni, cel mai probabil în căutare de hrană.

Este vorba despre un exemplar de râs, filmat în timp ce merge prin zăpadă, într-o pădure din Munții Apuseni. Imaginile au fost făcute publice de cei de la Parcul Natural Apuseni.

Râsul este un prădător de pădure având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite, cuprinzând arbuşti, dar prezenţa sa într-un anumit areal este determinată de prezenţa speciilor pradă. Deşi este considerată o specie de habitat forestier, râsul preferă habitatele forestiere în alternanţă cu păşuni sau zone cu arbuşti.Este un carnivor extrem de discret, care trăieşte izolat şi se fereşte de contactul cu oamenii.

Apare de-a lungul lanţurilor muntoase din sud-estul şi centrul Europei, dar şi din nordul sau estul continentului, până în pădurile boreale ale Rusiei, apoi Centrul Asiei şi platoul Tibetan. În România este considerată o specie pe cale de dispariție, motiv pentru care este protejată.

În Europa trăiesc circa 9.000 – 10.000 de râşi, iar dintre aceştia, circa 1.200 – 1.500 de indivizi trăiesc în pădurile de pe teritoriul României, figurând pe lista animalelor strict protejate.

- Reclamă -

Peste 50 de elefanți au murit de foame într-un parc naţional din Zimbabwe

Parcul Natural Apuseni administrează aria naturală protejată de interes național împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 și 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni aflate în zona Munților Apuseni.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.