Apel civic: Români, nu cumpărați carne de porc din import!

15
- Reclamă -

 

Directorul Uniunii Cooperativelor Agricole din Sectorul Vegetal (UNCSV) a lansat un apel civic pe rețelele de socializare.Florin Bercu îndeamnă cetățenii români să-și demonstreze patriotismul și să refuze să cumpere carne de porc din import. Românii să cumpere doar carne de porc cu eticheta de produs românesc. Astfel, putem ajuta porcul românesc să revină pe piață.

Dragi concetăţeni,

Pesta porcină africana afectează grav efectivele de porci autohtone, producătorii, economia tarii și în egala măsură consumatorii care vor fi privați de carnea românească cu gust!

România este una din puținele țări care cresc porcii majoritar cu cereale care le conferă gust. Întrebări: De unde a venit pesta? Cine profită de pe urma acestei cumplite nenorociri care de întinde peste toată țara?

Răspuns: Această boală nu este întâmplător în România iar de profitat vor avea producătorii de carne de porc din afara țării.

- Reclamă -

Putem face ceva?

Noi, cetățeni și consumatori, putem SĂ REFUZĂM consumul de carne de porc din altă sursă decât sursa românească.

Cumpărăm doar carne cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor iar la restaurant insistăm asupra acesui aspect.

De ce? Pentru a nu ajunge sa vedem porci doar la gradina zoologica în câțiva ani. Odată ce nu vom mai avea porci crescuți în România carnea din alte state va avea un preț mult mai mare și foarte probabil sa nu mai reușim sa ajungem în următorii 20 de ani sa asiguram 50% din necesar.

Cât timp?

Citeşte şi Măsuri în caz de pesta la rumegătoarele mici

Până la refacerea efectivelor de porci din gospodăriile și fermele românești!. Aceasta este o acțiune civică cu scopul apărării intereselor românești! Prin participarea și implicarea ta susții sectorul agroalimentar autohton, tradițiile si ROMÂNIA!

E momentul să ne arătăm patriotismul nostru! Vrei să ne apăram țara? Scrie în apelul civic lansat de Florin Bercu.

ANSVSA a comunicat, pe 29 august 2018, că sunt 782 de focare de pestă porcină în România, 10 județe pe lista neagră a pestei porcine, în 94 de localități s-a răspândit molima, 2.571 de ferme și gospodării în care au fost uciși porcii, 1.890 dosare pentru despăgubiri finalizate tehnic, 681 de dosare pentru despăgubiri aflate încă în lucru, valoarea totală a despăgubirilor care trebuie plătite se ridică la suma de 6.799,41 mii lei, aproape 7 milioane de lei, sumă din care, până la această oră, s-a plătit doar  222,06 mii lei, în  84 de dosare.  Au fost uciși, până acum, aprox. 130.000 de porci.

Sursa: AGROINFO

- Reclamă -

15 comentarii

  1. Pai bai nene,eu iti inteleg mesajul,dar o parte din romanasii nostri nu au acces la telefon,la facebook etc
    Iesi pe tv si fa public anuntul,ca sunt multi tarani care nu au habar de una alta si o sa fie nevoiti sa consume carne de import,la fel cum se vand pe o sticla de ulei si un pix,asa se baga cu capul inainte sa cumpere carne de import.bafta in tot ce faci

  2. Și procesatorii de carne de porc cu ce ne ajută, ca să.i ajutăm și noi, cumpărătorii, cu prețuri umflate cu pompa? Acum când îi arde buza că sunt în prag de faliment, apelează la mila consumatorului, dar prețurile sunt la fel sau chiar mai mari, păi vor să fie ajutați, dar nici nu scad prețurile. Patriotism să fie doar din partea consumatorilor, din partea procesatorilor nu, asta e nesimțire și mârlănie nu patriotism.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.