Comisia Europeană, pachet de măsuri suplimentare pentru a creşte resursele furajere pentru hrana animalelor

1

Comisia Europeană (CE) a prezentat un pachet de măsuri suplimentare pentru a creşte resursele furajere pentru hrana animalelor, aceasta fiind una din principalele provocări cu care se confruntă în prezent fermierii europeni ca urmare a secetei.

CE precizează că pachetul prezentat se adaugă măsurilor anunţate deja la începutul lunii august. „Sunt în contact cu miniştrii din statele afectate pentru a evalua măsurile introduse. Astăzi am luat măsuri suplimentare care ar trebui să vină în sprijinul fermierilor europeni care se confruntă cu o penurie de furaje pentru animalele lor”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Concret, noile derogări vizează posibilitatea ca în cazul culturilor, care în mod normal sunt semănate toamna, să fie recoltate (lucru interzis conform regulilor actuale) dacă sunt folosite la producţia de furaje. De asemenea, este avută în vedere posibilitatea de a scurta perioada de minimum opt săptămâni pentru culturile intermediare (catch crops), în ideea de a permite fermierilor să îşi semene culturile la timp după culturile intermediare.

 

Citește și:Atenție fermeri: Tot ce trebuie să știți despre ciuma oilor și caprelor

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here